Rīta Panorāma

Skatītāju gaidītais balets "Gulbju ezers" piedzīvos pirmizrādi

Rīta Panorāma

Austrālijā ar alu ražo elektrību

Grupa "Saldās sejas" katra mēneša pirmajā datumā publicēs jaunu dziesmu. Intervija ar Guntaru Raču

Katru mēnesi pa dziesmai – Guntaram Račam un grupai «Saldās sejas» jauns projekts «12»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Grupa “Saldās sejas” ar dziesmu “Septembris” atklāj jaunu muzikālu projektu “12”, kurā viena gada garumā katra mēneša pirmajā datumā publicēs vienu jaunu dziesmu, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja mūziķis Guntars Račs.

“Lai sevi organizētu šajā laikā, kad tu nezini, vai tev nākammēnes būs tas koncerts vai nebūs, nolēmām, ka katra mēneša pirmajā datumā publicēsim vienu jaunu dziesmu,” stāstīja mūziķis. Dziesmas taps, sadarbojoties ar dažādiem komponistiem. Račs atklāja, ka jau uzrunājis Uldi Marhilēviču, Jāni Lūsēnu, Ainaru Virgu, Tomasu Kleinu. Komponisti rakstīs “savā ziņā tematiskas dziesmas,” atklāja Račs. “Protams, katrs mēnesis mums dod kaut kādas savas vīzijas par to, kas tas ir.”

Pirmā projekta dziesma, kurai mūziku rakstījis Tomass Kleins, klajā nāk 1. septembrī un arī nosaukta par “Septembri”. “Septembris, protams, ir skolas laiks. Tas ir kaut kāds jauns sākums, arī rudens sākums. Gribam mēs to vai ne, bet tas iezīmē kaut kādu robežšķirtni,” skaidroja Račs. Jauno dziesmu viņš raksturoja kā “rudenīgi sentimentālu stāstu”.

Račs arī atklāja, ka oktobra dziesma jau ir uzrakstīta. To sarakstījis Gints Stankevičs, kurš ir arī dziesmas “Divi eņģeļi” un citu populāru dziesmu autors. Savukārt novembra dziesmu sarakstījis Jānis Lūsēns.

Račs stāstīja, ka visiem mēnešiem vēl nav aizrunāti dziesmu autori un viņš plāno sadarboties arī ar komponistiem, ar kuriem iepriekš nav kopā strādājis. Visas divpadsmit dziesmas pēc tam tiks arī apkopotas albumā ar nosaukumu “12”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti