JVLMA uzstāsies leģendārais džeza saksofonists Boriss Gammers

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Ērģeļu zālē 16. maijā pulksten 18.00 notiks leģendārā saksofonista, klarnetista un flautista Borisa Gammera (Boris Gammer) koncerts.

Boriss Gammers neapšaubāmi ir viens no vadošajiem Izraēlas džeza skatuves māksliniekiem. Komponists, aranžētājs, pedagogs un aktīvi koncertējošs mākslinieks. Uzstājies kopā ar daudziem mūziķiem, tostarp ar Diziju Džilespi (Dizzsiy Gilesspsie), Čiku Korea (Chick Corea), Oskaru Petersonu (Oscar Peterson) un daudzām citām džeza superzvaigznēm.

Dzimis Rīgā (1949) un muzikālo izglītību ieguvis Jāzepa Mediņa mūzikas koledžā klarnetes, flautas un saksofona spēles klasēs. 1978. gadā viņš emigrējis uz Izraēlu, kur 1985. gadā dibinājis Izraēlas pirmo profesionālo diksilendu Jerusalem Jazz Band. 1986. gadā Izraēlas džeza festivālā viņš tika atzīts par labāko saksofonistu, bet 1989. gadā kopā ar Izraēlas un Eiropas mūziķiem Gammers nodibināja džeza grupu Eight Till Late. Boriss Gammers sniedzis neskaitāmus koncertus un piedalījies festivālos Eiropā, Amerikā un mītnes zemē Izraēlā, ierakstījis vairākus albumus. Kopš 1980. gada ir atzīts un studentu iemīļots pedagogs Jeruzalemes Mūzikas akadēmijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti