Kultūras ziņas

Nākotnes māksla pie Māras dīķa

Kultūras ziņas

LNMM atklāj platformu "Mākslas kolekcija 2020"

JVLMA kora dziesmas par mīlestību

JVLMA kora jaunajā albumā – 11 Kordiriģēšanas katedras jubilejai sacerētas dziesmas par mīlestību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pērn Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Kordiriģēšanas katedrai apritēja 75 gadi. Bet tikai šogad topošie diriģenti vismaz daļēji var to atzīmēt. Šajās dienās Mežaparka estrādes Kokaru zāle norit 11 īpaši šim notikumam sacerētu dziesmu ieraksts akadēmijas kora izpildījumā.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) jauktais koris atskaņo Līgas Celmas-Kursietes dziesmu “Un vēl viena balss piedzimst man”, kas ir viens no albumā iekļautajiem 11 īpaši šim korim uzrakstītiem skaņdarbiem. JVLMA jauktā kora mākslinieciskais vadītājs Jānis Ozols skaidro, ka albumam sacerēt dziesmas aicināti dažādu paaudžu komponisti, kas paši mācījušies Mūzikas akadēmijā.

Kordiriģēšanas katedras jubileja aizritēja pērn, un plānoto koncertu vietā tā tiek atzīmēta tikai ar šobrīd topošo albumu. Ierakstā piedalās 33 koristi, Mūzikas akadēmijas kordiriģēšanas un pedagoģijas katedru studenti. Un šis ir pirmais ieraksts kora pastāvēšanas vēsturē.

Kordiriģēšanas students Matīss Circenis atzīst, ka skaņdarbi uzrakstīti veiksmīgi un ir piemēroti ne tikai augstas raudzes, bet arī amatierkoriem.

Šim ierakstam dziesmas ir rakstījuši Selga Mence, Rihards Dubra, Mārtiņš Brauns, Georgs Pelēcis, Anna Ķirse, Juris Vaivods, Jānis Lūsēns, Andris Vecumnieks, Rihards Zaļupe un Madara Pētersone. Visu skaņdarbu caurviju motīvs ir mīlestība. Tieši tādēļ kora mākslinieciskais vadītājs cer, ka šajās dienās ierakstītais albums pie klausītājiem varētu nonākt nākamā gada 14. februārī jeb Valentīna dienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti