Rīta Panorāma

Intervija ar Ministru prezidentu Māri Kučinski

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Māri Briežkalnu

Izcili džeza improvizatori viesosies «Art of Riga Jazz»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Festivāla "Rīgas Ritmi" organizētās koncertu sērijas "Art of Riga Jazz" laikā no 30.novembra līdz 2.decembrim pirmo reizi Latvijā viesosies "Grammy" balvas laureāts Bils Laurencs, platīna diska ieguvēja Kristina Asbjorsnena un ģitārsspēles virtuozs Laionels Luike.

Adventa laikā, kad dzīve aizrit pieklusinātos toņos, koncerti notiks intīmākā atmosfērā, mākslinieki atradīsies ļoti tuvu skatītājam, Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja festivāla mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns.

Laurencs ir viens no izcilākajiem mūziķiem, kritiķi viņu ir nosaukuši par mūsdienu džeza maestro. Viņa dibinātā grupa „Snarky Puppy” ir ļoti pieprasīta, kā arī ļoti populāra, un viņu spēlētais mūzikas stils ir ļoti interesants.

Luike ir ģitārists, kurš dzimis Āfrikā, un viņa spēles stils apvienojumā ar vokālu ir ļoti ekstravagants. Viņš spēlē pasaules, klasisko un popa mūziku.

Asbjorsnena ir Eiropas jaunā džeza balss, kurā jaušamas dziedātājas Dženisas Džoplinas pieskaņas, tomēr viņas balsi nevar sajaukt ar nevienu citu.

Katrs mūziķis ir īpašs, jo ir atradis savu stilu, un festivāla vienojošais motīvs ir māksla improvizēt, uzsvēra Briežkalns: „„Rīgas ritmi” ir kvalitātes zīmogs pasaulē, un mūziķi brauc uz to vietu, kur viņus gaida, jo šī mūzika ir dzīva un mums ir profesionāla un atsaucīga publika. Varbūt dažiem pirms braukšanas uz Latviju ir neliela klīrēšanās, bet vēlāk jau ir apkampieni un jautājumi: „Kad var braukt atpakaļ?” Rīga ar savu arhitektūru, ēdieniem un publiku var konkurēt ar Parīzi, Londonu, gan citām pilsētām.”

Laurenca koncerts, kurš jau ir izpārdots, notiks 30.novembrī Latvijas Radio 1.studijā, Luikes koncerts - 1.decembrī mūzikas namā „Daile”, bet Asbjorsnenas koncerts - 2.decembrī Latvijas Radio 1.studijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti