Introvertās mūzikas festivālā - Laima Jansone un mūziķi no Kanādas un Grieķijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pēc saulgriežiem pievērsties savai iekšējai pasaulei aicina 18. introvertās mākslas festivāls “Ad Lucem”. Ar vienīgo koncertu Baltijā festivālā 30. jūnijā plkst. 19 Spīķeru koncertzālē viesosies pasaules mūzikas ansamblis “Constantinople” no Kanādas, bet klausītājus priecēs arī citi Latvijas un pasaules mūziķi, informē festivāla organizatori. 

Koncertā uzstāsies ansambļa “Constantinopole” duets Kija Tabasjans un Šarbels Rūana, kuri ar savu izsmalcināto sniegumu aizvedīs klausītājus ceļojumā pa viduslaiku un renesanses Eiropas, kā arī Vidusjūras un Tuvo Austrumu muzikālo dārgumu glabātuvēm.

“Constantinople”
“Constantinople”

Šī gada introvertās mākslas festivālā “Ad Lucem” baudīsim arī emocionāli dziļās Johana Sebastiana Baha svītas vēl nedzirdētā skanējumā, kuras atskaņos čellists un Krētas liras spēles meistars Jorgs Kaludis no Grieķijas, kā arī izcilās latviešu koklētājas Laimas Jansones sniegumu kopā ar pašas izveidoto koklētāju kopu “Austras koks”. 

Katru koncertu, sagaidot klausītājus, ieskandinās Anta Eņģele ar monohorda skaņām. Oktāvas monohords ir akustisks stīgu instruments ar 60 stīgām (30 virstoņu un 30 basa stīgām), kura skaņas vibrācija rada īpašu atmosfēru, dziļi un maigi ievibrē visu klausītāja ķermeni, ļauj atslābināties un noskaņoties. Monohordu plaši izmanto mūzikas terapijā, skaņas masāžā, relaksācijā.

Vairāk informācijas par festivālu - šeit

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti