Imantdienās oratorijas «Dzejnieks un nāra» turpinājuma pirmatskaņojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Tradicionālajās Imantdienās, kas notiks Cēsu Pils parka estrādē jau šīs nedēļas nogalē, gaidāms Imanta Kalniņa oratorijas "Dzejnieks un nāra" turpinājuma pirmatskaņojums.

Apjomīgais Imanta Kalniņa daiļradei veltītais koncerts 13. jūlijā būs trīsdaļīgs.

Imantdienu pirmajā daļā uzstāsies "Raxtu Raxti", kas apvieno vairākus grupas "Autobuss debesīs" mūziķus un folkmūzikas pārstāvjus Kristīni Kārklu-Puriņu un Edgaru Kārkli. "Raxtu Raxti" atskaņos pazīstamas Imanta Kalniņa melodijas ar Laimas Līvenas, Broņislavas Mārtuževas un Māra Čaklā vārdiem tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, izmantojot ne vien klasiskos, bet arī tautas mūzikas instrumentus: kokles, dūdas un citus.

Koncerta otrajā daļā paredzēts vērienīgais ar Imanta Ziedoņa vārdiem 1973. gadā komponētās oratorijas "Dzejnieks un nāra" turpinājuma pirmatskaņojums, kurā kopā ar autoru piedalīsies grupa "Turaidas roze" un solisti - Uģis Roze, Līga Priede un Jēkabs Kalniņš.

Savukārt koncerta trešajā daļā leģendāras un visiem labi zināmas komponista melodijas atskaņos grupa "Autobuss debesīs" un dziedošie aktieri - Karīna Tatārinova, Maija Doveika, Artis Robežnieks un Artūrs Skrastiņš.

Koncerta noslēgumā sagaidāma tradicionālā publikas sadziedāšanās.

Gatavojoties Imantdienām, Latvijas Radio 2 katru darbdienu līdz 12. jūlijam pulksten 15.40 piedāvā klausītājiem iespēju piedalīties konkursā un laimēt divus ielūgumus uz Imanta Kalniņa mūzikas svētkiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti