Grupa «Very Cool People» dodas turnejā pa Centrāleiropu un Balkānu valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Oktobrī un novembrī Latvijas džezfanka grupa "Very Cool People" (VCP) dosies intensīvā koncertturnejā pa Ungāriju, Rumāniju, Serbiju un Slovēniju, katru vakaru uzstājoties citā pilsētā, paziņojumā medijiem informē grupas pārstāvji.

Šī būs otrā VCP turneja pa Centrāleiropas valstīm. Pērn novembrī grupa jau devās tūrē pa Ungāriju un Rumāniju. Spēlējot ārpus Latvijas, VCP dalībnieki izveidojuši domubiedru loku, kurā ietilpst līdzīgi domājoši un spēlējoši ārvalstu mūziķi. Šo grupu pārstāvji viens otram palīdz, piemēram, koncertu organizēšanā. Tā Lietuvā uzspēlēts, pateicoties draudzībai ar turienes grupu "Gin Gas", Rumānijā palīdz iejusties vietējais ansamblis "FUNKorporation", kas šā gada vasarā savukārt paviesojās Latvijā.

"FUNKorporation" vokālistes kopā ar VCP arī iedziedājušas dziesmu "Off the Ground" no Latvijas grupas jaunākā albuma "Caution! Contains Words!". Uz Serbiju aicina tā saucamie VCP "soulmates" jeb "dvēseles brāļi" "Nakedband Belgrade", ar kuriem kopā sanācis uzstāties vairākos festivālos Dienvidkorejā. Savukārt Slovēnijā VCP sagaida draugi no mūziķu apvienības "WCKD Nation", kas Latvijā viesojās jau šā gada martā.

"Pasaule kļūst arvien mazāka un mazāka, kā rezultātā par katru tavu uzstāšanos zina visur," saka grupas "Very Cool People" vadītājs Elvijs Grafcovs. "Līdz ar to nedrīkst būt sliktu koncertu, ikvienā vietā jānospēlē uz visiem simts procentiem! Piemēram, par mūsu ļoti pozitīvi uzlādēto uzstāšanos festivālā "Summer Sound" šā gada vasarā jau zināja vairāki ārvalstu dalībnieki, kas septembrī bija atbraukuši uz starptautisko mūzikas konferenci "What's Next in Music" Viļņā, Lietuvā."

Koncertu grafiks Centrāleiropas un Balkānu turnejā:

30. oktobris - Budapešta, Ungārija ("Szimpla Kert"), 

31. oktobris - Kluža-Napoka, Rumānija ("Atelier Club"), 

1. novembris - Timišoara, Rumānija ("Taverna Timisoara"), 

2. novembris - Belgrada, Serbija ("Strogi Centar"), 

3. novembris - Valjevo, Serbija ("Bela Kuća"),

6. novembris - Balatonboglāra, Ungārija ("Babel Camp"), 

7. novembris - Ļubļana, Slovēnija ("Jazz Paradise - Jazz Club Gajo").

Tūrē dosies: Elvijs Grafcovs (ģitāra), Māris Vitkus (ērģeles), Jānis Olekšs (bass), Andris Augstkalns (trompete), Māris Jēkabsons (tenorsaksofons), Laura Rozenberga (trombons), Kristaps Ļubovs (baritonsaksofons) un Andris Buiķis (bungas).

Koncerttūres ieskaņas koncerti notika jau 12. oktobrī Lietuvas galvaspilsētas Viļņas klubā "Tamsta" un 22. oktobrī Praulienas ģitāristu sesijā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti