Kultūras ziņas

Pasniegta pirmā Baltijas jaunā mākslinieka balva

Kultūras ziņas

Latvijā papildina Pirmā pasaules kara arhīvu

Turpinās festivāls "Porta"

Festivāla «Porta» noslēgumā uzstāsies Eilands, Shipsea un sengālietis Šeihs Lo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pietuvojusies Pasaules mūzikas festivāla “Porta” otrā un noslēdzošā nedēļas nogale. Divās nedēļas nogalēs festivālā būs skanējušas melodijas no visiem pasaules kontinentiem. Latviešu mūziķu sniegums mijas ar afrikāņu, grieķu, armēņu un brazīliešu skanējumu.

Festivāla programmā atlicis vēl viens koncerts. Tajā latviešu mūziķi Shipsea, Ralfs Eilands un jaundibināta mūziķu apvienība “Brāļi un māsas” uzstāsies kopā ar sapņaini maigās balss īpašnieci brazīliešu izcelsmes dziedātāju Dom La Nena jeb “Mazā Doma”.

Otrs svešzemju viesis būs senegālietis Šeihu Lo. Viņa muzikālais vēstījums zīmīgs ar to, ka Senegālai raksturīgo sarežģītā ritma deju mūzikas stilu viņš padarījis rietumniekiem saprotamāku, iepludinot tajā salsas, rumbas un citus rietumniekiem pazīstamus skanējuma elementus.

"Var pievienot kādu blūza vai džeza krāsu, dažkārt regeju vai kubiešu mūziku. Es nekad neesmu gājis mūzikas skolā. Muzicēju saskaņā ar zināšanām no tautas, ko esmu vienkārši pārmantojis, un intuitīvi paļaujos uz savu muzikālo izjūtu," uzsver mūziķis.

Festivāls norisinās mūzikas namā "Daile".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti