Evilena Protektore iegūst «Grand Prix» džeza vokālistu konkursā Lietuvā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas džeza dziedātāja Evilena Protektore atgriezusies no starptautiskā vokālistu konkursa "Jazz Voices 2014" ar "Grand Prix".

Starptautiskajā vokālistu konkursā "Jazz Voices 2014" Klaipēdas Universitātē Lietuvā piedalījās 12 vokālisti no vairākām pasaules valstīm (Turcija, Austrālija, Spānija, Japāna, Ungārija, Krievija, Baltijas valstis). Vienīgā dziedātāja no Latvijas, kura tika līdz konkursa finālam, bija Evilena Protektore, kura vakaru noslēdza ar "Grand Prix" diplomu un starptautiskās žūrijas atzinību.

Evilena Protektore ir grupas "Pieneņu Vīns" un EP "Jazz Project" vokāliste un apvienības "Wise Music Society" līdzdibinātāja.

Dziedātāja šogad atgriezusies no Itālijas, kur pavadīja gadu, studējot konservatorijā un piedaloties vairākos projektos, un gatavojas pabeigt džeza vokāla programmu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Evilena Protektore ir piedalījusies vairākos festivālos - "Pori Jazz" (Somija), "Limassol Jazz" (Kipra), "Live in Blue Bay" (Ukraina), konkursos - "Riga Jazz Stage" (3.vieta), "Jazz Voices 2012" (fināliste), un ieguvusi otro vietu starptautiskajā džeza vokālistu konkursā "Nomme Jazz" (Igaunija); kā arī piedalījusies "Jazz in Latvia" albuma ierakstā.

"Jazz Voices" pirmoreiz tika rīkots 2002. gadā, pulcējot labākos žanra pārstāvjus no vairākām pasaules valstīm. Evilena Protektore togad iekļuva finālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti