Baritonam Siliņam koncerts «Wunderzellis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jaunajā Zirgu ielas koncertzālē 17. jūnijā Latvijas Nacionālās operas baritons Armands Siliņš aicina uz urbāni romantiskas mūzikas koncertu “Wunderzellis”.

“Koncerts ir romantisks. Ne tajā saldajā izpratnē, ar kuru asociē, piemēram, Valentīndienu, bet gan tajā 19. gadsimta mākslinieka – romantiķa tēla ziņā. Nostaļģisks, saldsērīgs, priecājas par katru sīkumu, ko redz, un gatavs cīnīties ar vējdzirnavām. Varbūt tas "Wunderzellis" ir pēdējais romantiķis, kurš tagad palicis, ” par koncertu stāsta baritons Armands Siliņš.

Skanēs latviešu kamermūzika – klasiķu Emīla Dārziņa, Alfrēda Kalniņa, mūsdienu komponistu Artūra Maskata, Romualda Kalsona un Imanta Zemzara darbi. Sagaidāmas arī mazliet mazāk klasiskas dziesmas – grupu „Gaujarts”, „Suņa stunda” un „DoDo” interpretācijā.

Programma balansē uz smalkas robežas starp akadēmisko, estrādes kamermūzikas un teātra mūzikas žanru. Visu papildinās, dziesmu tekstu autoru daiļrades iedvesmoti Gundara Grasberga dzejoļi, kuri izceļ "Wunderzeļļa" tēlu.

Zirgu ielas koncertzāle, kur notiks Armanda Siliņa koncerts, ir Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” mītne, un turpmāk kalpos arī kā neliela koncertazāle. Tā atrodas Kaļķu ielā 11a, ieeja no Zirgu ielas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti