Kultūras ziņas

Leģendārais Jons Meks atklās Cēsu mākslas festivālu

Kultūras ziņas

Latgales reģiona senioru deju kopu festivāls

"Arēnā Rīga" uzmirdzēs Zvaigžņu koncerts

«Arēnā Rīga» notiks Pasaules koru olimpiādes Zvaigžņu koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

10.jūlija vakarā “Arēnā Rīga” notiks Pasaules koru olimpiādes pirmais Zvaigžņu koncerts, kurā piedalīsies vokālā grupa "The Real Group” no Zviedrijas, japāņu bungu grupa "Yamato Drummers of Japan”, Vācijas koris "Ladies First” un Namībijas koris "Vocal Motion Six” , kā arī citi mūziķi.

Koncertā tiks izrādīts arī komponista Karla Dženkinsa skaņdarba iestudējums "Adiemus - Songs of Sanctuary" jeb "Svētnīcas dziesmas", ko diriģentes Airas Birziņas vadībā atskaņos kamerorķestris "Sinfonia Concertante", kura sastāvā ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti, Rīgas Doma meiteņu koris, bet pasakai līdzīgās dejas izdejos grupa "Dzirnas" ar Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas un baleta studijas "Grande" audzēkņu palīdzību.

"Tā ir tāda harmonijas sajūta ar dabu, ar visumu, ar zemi, ar gaisu, ūdeni, zemes iemītniekiem. Tā ir tāda vēsturiska atkāpe, katrā ziņā tas nav nekas tāds, kas būtu saistīts ar mūsdienu pasauli, cilvēka radītajām tehnikām," stāsta koncertuzveduma horeogrāfs Agris Daņiļevičs.

Stāstījumu dejā šai koncertā atvēlēts atdzīvināt tikai meitenēm. "Kāpēc neparunāt tikai caur meitenes ķermeni, caur viņas domām? Man šķiet, puiši tur būtu tiešām lieki," norāda Daņiļevičs.

Krāsainu akcentu Zvaigžņu koncertā noteikti piešķirs arī japāņu bungu grupa “Yamato Drummers”, kurus varēsim dzirdēt arī svētdien, 13.jūlijā, olimpiādes Lielkoncertā Mežaparkā.

10.jūlijā plkst. 23.20 Latvijas Televīzijas ēterā skatāmas Pasaules koru olipmiādes ziņas, bet plkst. 23.30 būs skatāms Zvaigžņu koncerts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti