72 gadu vecumā miris grupas «ZZ Top» ģitārists Dastijs Hils

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

72 gadu vecumā mūžībā devies amerikāņu rokgrupas “ZZ Top” basģitārists Dastijs Hils, vēsta viņa grupas biedri. Dastijs miris miegā savās mājās Teksasā, bet konkrēts nāves cēlonis netiek izpausts.

Pirms dažām dienām grupas biedri vēstīja, ka Hils devies uz Teksasu, lai savestu kārtībā gurnu. Grupa gaidīja viņa atgriešanos, lai dotos turnejā, bet Dastijs savu pēdējo koncertu jau ir nospēlējis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZZ Top (@zztop)

“Mūs skumdina ziņas, ka mūsu biedrs Dastijs Hils ir aizmidzis mūža miegā savās mājās Hjūstonā, Teksasā. Mēs, tāpat kā neskaitāmi “ZZ Top” fani visā pasaulē, skumstam pēc viņa. Mums tevis ļoti pietrūks, draugs,” teikts grupas biedru Billija Gibonsa un Frenka Bīrda paziņojumā.

Dastijs Hils, īstajā vārdā Džozefs Maikls Hils, ir dzimis 1949. gada 19. maijā.

1969. gadā viņš pievienojās Teksasas grupai “ZZ Top”. Šī grupa vairāk nekā piecas desmitgades saglabāja uzticību blūza tradīcijām, muzicēja blūzroka, Dienvidu roka un smagā roka stilistikā.

“ZZ Top” bija viena no populārākajām rokgrupām pagājušā gadsimta 80. gados, kad repertuāru papildināja arī jaunā viļņa ietekmes, vēsta Nacionālā enciklopēdija.

Neiztrūkstošas grupas vizuāla tēla pazīmes bija Gibonsa un Hila garās bārdas (vienīgais grupas dalībnieks bez bārdas kopš tā laika ir Bīrds, kura uzvārds angliski nozīmē “bārda”), platmales vai beisbola cepures un tumšas saulesbrilles.

Laika gaitā grupa šo veidolu izkopusi līdz groteskai pašparodijai, kas vairāku paaudžu uztverē vairs nav nošķirama no mūzikas un reizēm bīstami draudējusi to aizēnot; 1984. gadā Gibonss un Hils noraidīja finansiāli iespaidīgu piedāvājumu piedalīties Gillette skuvekļu reklāmā un bārdas nodzīt.

Grupa izdevusi 15 studijas albumus, kas pārdoti 50 miljonos eksemplāru.

2004. gadā grupa uzņemta Rokenrola slavas zālē.

“ZZ Top” uzstājušies arī Latvijā: 1996. gadā festivālā Rock Summer Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti