Mūzikas ierakstu balvai «Zelta mikrofons» pieteikti 163 albumi; mainīta ceremonijas vieta un datums

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" žūrija visu decembri vērtē balvai iesniegtos ierakstus. Šogad tie ir 163 albumi, 134 dziesmas, 120 videoklipi, 46 debijas ieraksti un 15 koncertieraksti, informēja balvas pārstāvji. Paziņots arī par balvas ceremonijas norises vietas un datuma maiņu – tā notiks 8. martā konferenču un pasākumu centrā "Atta Centre".

"Zelta mikrofona" vērtēšanai varēja iesniegt ierakstus, kas izdoti laika posmā no 2022. gada 2. decembra līdz šī gada 1. decembrim. Gada balvas žūriju veido 40 mūzikas nozares profesionāļi, tajā skaitā muzikologi, mūzikas kritiķi, žurnālisti, radio programmu veidotāji, kuri ierakstus vērtē 20 dažādu kategoriju ietvaros. Nominanti tiks izziņoti 2024. gada 17. janvārī.

"Latvijas mūzikas industrija turpina audzēt izdoto ierakstu apjomu, kas korelē ar tendenci, ka nav nepieciešamas profesionālas un dārgas studiju telpas, lai ieskaņotu savu mūziku, to katrs var izdarīt savā datorā, un tas atspoguļojas arī iesniegto ierakstu skaitā. Šogad vērtēšanai iesniegti 163 albumi (pērn bija 156). Vēl viena tendence – samazinās izdoto un iesniegto šlāgermūzikas ierakstu skaits, varam runāt par šā žanra norietu Latvijas mūzikā. Laiks, kad milzīgās tirāžās gan kasetēs, gan kompaktdiskos tika izdotas dažādas šlāgermūzikas izlases, ir pagātnē. Pieaudzis elektroniskās mūzikas īpatsvars, šogad iesniegti 14 albumi. Bagātīgs ierakstu birums ir arī apvienotajā džeza, fanka un soulmūzikas kategorijā," ieskicēja mūzikas kritiķis Jānis Žilde, kurš atkārtoti ievēlēts par "Zelta mikrofona" žūrijas priekšsēdētāju.

"Zelta mikrofona" rīkotāji informē arī par organizatoriskām pārmaiņām – ņemot vērā ekonomisko situāciju un tās ietekmi uz pasākuma finansējumu, tiek mainīta ceremonijas norises vieta un līdz ar to mainās arī datums. "Zelta mikrofons '24" norisināsies 2024. gada 8. martā konferenču un pasākumu centrā "Atta Centre" (Rīgā, Krasta ielā 60).

"Šis ir bijis sarežģīts gads it visiem – pēc apstākļu rūpīgas izvērtēšanas nolēmām mainīt "Zelta mikrofona" norises vietu uz mazāka apmēra telpām. Dažkārt laikus pasperts solis atpakaļ nozīmē lielu lēcienu uz priekšu nākotnē, " saka Elita Mīlgrāve, "Zelta mikrofona" ilggadējā producente.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti