Kurp doties brīvdienās? No «Roka nemieriem» Smārdē līdz «Augusta debesīm» Dikļos

No "Roka nemieriem" Smārdē līdz "Augusta debesīm" Dikļos – tik plašs notikumu klāsts, no kā izvēlēties, kurp doties šajā nedēļas nogalē.

Kurp doties brīvdienās? No «Roka nemieriem» Smārdē līdz «Augusta debesīm» Dikļos
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Saulrieta koncerts Durbes ezerā

Tiem, kas meklē ko mierīgu, piektdienas, 18. augusta vakarā, Durbes ezera Līgutu peldvietā pulksten 19.00 koncertēs čella un arfas duets "Infini" un vēlāk, saulei rietot, būs laiks duetam "Meklētājs", kurā Latvijas elektroniskās mūzikas guru Kaspars Tobis apvienojies ar Kamēliju Straumi, kopā radot meditatīvu elektroniskās un akustiskās mūzikas sajaukumu.

"Roka nemieri" Smārdē

Ja gribas atgriezties deviņdesmitajos un izbaudīt pasākumus, kādi savulaik bija "Roks pret Skrundas lokatoru" vai "Roks pret narkotikām", – kaut ko ļoti līdzīgu varēs piedzīvot 19. augustā Smārdes kultūrvietā "Ir Open". Tur gaidāmi "Roka nemieri" – īstens rokfestivāls, kurā kārtīgi izpurināt matus ļaus "Linga", "Laime pilnīga", dāmu roks "Šķembas" un vēl virkne rokgrupu, no kurām viena ir greznota ar patiešām uzrunājošu nosaukumu – "Dziļi vienalga".

"Astro’n’out" 

Grupas "Astro’n’out" mūziku mēs zinām, bet nezinām, kā tā ieskanēsies no Lantes muižas terases 19. augusta vakarā. Ir vērts iepazīt šo jauno kultūrvietu Ropažu pusē Lielās Juglas krastā. Paņemiet līdzi makšķeri un varēsiet noķert gan kādu zivi, pastaigājoties pa jauku taku gar Lielo Juglu, gan apskatīt skaisto muižas ēku kompleksu.

Mesa un Gacho lielkoncerts "25 gadi mūzikas"

Mežaparka Lielā estrāde 19. augustā – tur tiešām vajag raksturu, lai vienatnē mēģinātu iztirgot Mežaparka Lielo estrādi. Labi, vienatnē varbūt nevar teikt, jo Mesa un Gacho, lai arī ir viens cilvēks, bet divi projekti. Gatim Irbem drosmes netrūkst. Turklāt, pasaucot talkā leģendāro hiphopa grupu "S’T’A", var atvēzēties pa īstam. Es ticu, ka Mežaparkā ies skaļi.

Igo "Ceplī"

Bauskas novada "Ceplī" 19. un 20. augustā koncertēs Igo, kurš nav mazāk traks par Gacho. Tikai trakums izpaužas dažādi. Igo nu jau vairākus gadus pamazām atdod dzīvību vēsturiskam ķieģeļu ceplim. Šoreiz Igo "Cepļa" koncerts ir savīts kopā ar Mājas kafejnīcu dienu – sestdien pirms Igo un draugu koncerta varēs baudīt gruzīnu virtuves labumus.

"Augusta debesīs" – Laima Jansone, Miķelis Putniņš un Shipsea

Neikenkalna dabas estrādē Dikļos svētdien, 20. augustā, notiks ikgadējais pasākums "Augusta debesīs". Šogad tur varēs sastapt Laimu Jansoni, Miķeli Putniņu, Shipsea. Katru gadu citādi, bet vienmēr maigi, skaisti un šarmanti.

Ar mūziku pret vētru

Savukārt nākamnedēļ – 23. augustā – Jaunpils pils pagalmā notiks koncerts pret vētru.

Latvijas mūziķi Andrejs Osokins, Vestards Šimkus, Igo, Olga Rajecka, Ieva Akuratere, Daumants Kalniņš, Mārtiņš Kanters, Valters Pūce, Dainis Tenis, Normunds Rutulis, grupas "Dzelzs vilks", "Kričevic Band-a", brīvās gribas ansamblis "Stiprās sievas", etnogrupa "Ogas", aktieru ansamblis "Ilga" un daudzi citi dosies palīgā Jaunpils pilij ar labdarības koncertu. Mūziķi vēlas dot savu artavu, lai pilij vieglāk atkopties no augusta vētras un krusas nodarītajiem postījumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti