Dienas ziņas

Islandē sācies jauns vulkāna izvirdums

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Austrijas galvaspilsētā aizvadīta Vīnes operas balle

Austrijas galvaspilsētā krāšņi aizvadīta 66. Vīnes operas balle

Spožas diadēmas, kungi smokingos un Vīnes valsis. Izsmalcināta publika ceturtdien Austrijas galvaspilsētā pulcējās uz gada gaidītāko notikumu – slaveno Vīnes Valsts operas balli. Starp svinību dalībniekiem bija arī pasaulslavena latviešu operdziedātāja un Igaunijas premjerministre. 

Starp svētku zvaigznēm, kam bija gods atklāt balli, spilgti uzmirdzēja slavenā latviešu operdziedātāja, mecosoprāna balss īpašniece Elīna Garanča un pasaulslavenais tenors Pjotrs Bečala, kuri izpildīja ārijas no operām "Karmena" un "Dons Karloss". 

Pirmo valsi dejoja debitanti –144 pāri – jaunieši, kuriem šī ir pirmā Vīnes balle.   

Operas balli apmeklēja politiķi, uzņēmēji, kultūras aprindu ļaudis un šovbiznesa pārstāvji. Austrijas prezidents Aleksanders van der Bellens bija uzaicinājis savu kolēģi no Melnkalnes – prezidentu Jakovu Milatoviču. Savukārt Austrijas kanclers Karls Nēhammers pavadīja Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu un viņas dzīvesbiedru.  

Nēhammers sacīja: "Esmu ļoti gandarīts, ka Igaunijas premjerministre ir kopā ar mums. Mums Eiropas Savienībā ir daudz kopīgu lietu un arī daudz atšķirību. Un tas padara Eiropas Savienību interesantu un daudzveidīgu. Un balle arī to pauž daudzajās muzikālajās variācijās."

Vīnes operas balle notika jau 66. reizi. Biļetes uz to izpērk zibenīgi. Dārgākās maksā 23 000 eiro. Katru gadu viesu drošībai tiek piesaistīti lieli policijas spēki. Vīnes operā un tās apkārtnē ceturtdien dežurēja vairāk nekā 400 policistu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti