Kultūras ziņas

Valmieras vasaras teātra festivāls nospēlēts

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Festivālā "Summer Sound" rekordliels apmeklētāju skaits

FOTO: «Ballīte ir superīga» – festivāls «Summer Sound» aizvadīts ar rekordlielu apmeklētāju skaitu

Liepājā nedēļas nogalē notika jau 11. festivāls "Summer Sound". Saskaņā ar rīkotāju pirmajām aplēsēm ir uzstādīts jauns apmeklētāju skaita rekords. Precīzs skaits festivāla organizētājiem vēl nav zināms, bet tas noteikti pārsniedzot aizvadītajā gadā sasniegtos 40 000 viesu. 

"Summer Sound" Liepājā pirmoreiz notika 2011. gadā, un šogad uz tā piecām skatuvēm uzstājās jau vairāk nekā 40 mākslinieku un muzikālo apvienību no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Vācijas un Zviedrijas. Vieni no festivāla veterāniem, kas spēlējuši tikpat kā visos "Summer Sound" festivālos, ir sabilnieki "Pienvedēja piedzīvojumi".

""Summer Sound" ir viens no Latvijas festivāliem, kas notiek Liepājā, kurā ir visvairāk mūzikas stilu, kur ir vistuvāk jūra un pūš vējš un cilvēki ir bišķiņ vējaini. Un tāpēc roks arī piederas ļoti labi," norādīja "Pienvedēja piedzīvojumu" mūziķi.

Tikai trešā uzstāšanās reize "Summer Sound" festivālā šogad bija šīgada Latvijas pārstāvjiem Eirovīzijā – grupai "Sudden Lights".

"Mums ir sajūta, ka Summer Sound" aug ar katru gadu gan skaitliski, gan mākslinieciski, un man liekas, ka ir spēcīgs lainaps ("line-up" – grupu un mūziķu saraksts festivāla programmā – red.) – gan latvieši, gan ārzemnieki – spēcīgākie mūziķi un jā, man liekas, ka tās labās sajūtas ir saglabājušās, bet aug tā jauda," uzsvēra grupa "Sudden Lights".

Arī apmeklētāju atsauksmes par festivālu šogad ir lielākoties pozitīvas.

"Festivāls ir lielisks, ballīte ir superīga, ballīte joprojām turpinās, ir bez divdesmit pieci dienā, bet ballējam joprojām un ceram, ka vēl līdz rītam izturēsim," sacīja Laima.

"Liels festivāls, ļoti pretimnākoša un miermīlīga publika, var redzēt, ka cilvēki tiešām šeit ieradušies atpūsties un izbaudīt," atmosfēru novērtēja Ričards.

"Es domāju, šogad noteikti ir daudz vairāk cilvēku nekā pagājušogad, tiešām tā enerģija liekas tāda lielāka un tāda kopīgāka," iespaidos dalījās Paula.

"Skatuves šķiet plašākas un vairāk cilvēku nekā pagājušogad – nezinu vai tas tā ir, bet tas tāds iespaids – liekas nedaudz saspiestāk, bet jūt publiku, jūt, ka atbalsta māksliniekus," atzīmēja Edvards.

Apmeklētāju šogad tiešām esot bijis vairāk nekā pērn, kad festivāla viesu skaits sasniedza 40 000, atzīst "Summer Sound" rīkotāji. Īpaši kupls skatītāju skaits pie lielās skatuves bija laikā, kad uzstājās grupa no Ukrainas "Kalush Orchestra". Ar medijiem gan pērnā gada Eirovīzijas uzvarētāji nevēlējās komunicēt. Festivāla laikā, kā allaž, darbojās Bērnu pilsētiņa, kā arī Ukrainas atbalsta telts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti