Tērvetē atklāj 12.gadsimta koka pili

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Tērvetē piektdien atklāj 12.gadsimta koka pils centrālo daļu, kuru būvē jau kopš 2005.gada. Pilī apskatāmas arī vairākas ekspozīcijas.

Par pils pamatu ņemts Tērvetes pilskalna laukuma izmēri, forma un arī arheoloģiskie izrakumi, kas veikti pilskalnā piecdesmito gadu laikā. Tas ir viens no ievērojamākajiem arheoloģiskajiem atklājumiem visā Baltijas reģionā, un yagad te izveidota mūsu senču pils, lai cilvēki varētu redzēt objektu dabā.

Tērvetes koka pils atklāšanā piektdien pulksten 13 ieradīsies daudzi vēsturnieki, arheologi un aicināts arī ikviens interesents.

„Pirmā kārta mums ir pabeigta pilnībā, respektīvi, mums ir pils centrālā daļa jeb austrumu fasāde, kas ir Tērvetes koka pils ar valni galvenajā daļā. Pati augstākā un pati sarežģītākā. Tās daļas, kas būs gar malām – ziemeļu un dienvidu puse – tās būs stipri zemākas. Tās arī nav tik apjomīgas darbu izteiksmē,” stāsta muzeja īpašnieks Normunds Jērums.

Jērums arī raksturo ekspozīcijas, kas apskatāmas muzejā: „Pilī mums ir vairākas ekspozīciju zāles, kas, protams, ar laiku papildināsies. Mums ir arheoloģiskā ekspozīcija, mūsdienu atdarinājumu rotas, kādas nēsāja mūsu senči dzelzs laikmetā. Un arī iekārtota valdnieka ēka ar valdnieka vaska figūru, koka troni un galdu, un citām tā laika interjera lietām.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti