Pēterbaznīcā atklāta Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pēterbaznīcā apskatāma Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā izstāde. Šogad žūrija konkursā izraudzījusi 88 autoru darbus un izstādē pārstāvēti dažādu vecumposmu Latvijas autori, kas glezno eļļas, akrila un akvareļtehnikā.

Agra Ritiņa par Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā izstādi
00:00 / 00:51
Lejuplādēt

Balvas žūrijas priekšsēdētāja, māksliniece Agra Ritiņa stāsta: “Izstāde un konkurss ir veltīti vienam no izcilākajiem Latvijas ainavas gleznotājiem Jāzepam Pīgoznim un, protams, Latvijas ainavai. Un tieši šajā izstādē atklājas daudzi mākslinieki, kas nāk ne tikai no galvaspilsētas, bet no visas Latvijas. Darbi šeit ir ļoti dažādi un daudzveidīgi – ar dažādām sajūtām, dažādām stilistikām, gan laikmetīgām, gan, varētu teikt, klasiskām.”

Šogad žūrijā darbus vērtēja: žūrijas priekšsēdētāja, māksliniece Agra Ritiņa (Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā galvenās balvas laureāte 2020. gadā), profesors Aleksejs Naumovs, mākslinieki Laura Pīgozne, Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja ekspozīciju un izstāžu kuratore Silvija Berezovska, mākslinieki Anda Munkevica, Jānis Strupulis un Einārs Kvilis.

Galvenās balvas laureāta vārdu paziņos septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti