Nacionālajā teātrī top muzikāla izrāde 'Sudraba slidas'

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Nacionālais teātris uz Ziemassvētkiem šogad veido muzikālo izrādi 'Sudraba slidas' par populārajiem holandiešu tēliem Hansu un Grēteli. Mūziku speciāli izrādei raksta maestro Raimonds Pauls.

Nacionālais teātris uz Ziemassvētkiem šogad veido muzikālo izrādi 'Sudraba slidas' par populārajiem holandiešu tēliem Hansu un Grēteli. Mūziku speciāli izrādei raksta maestro Raimonds Pauls. Režisors Edmunds Freibergs priecājas par sadarbību ar komponistu, jo viņa meldiņi radīšot īsto Ziemassvētku noskaņu. Mēģinājumi norit jau pilnā sparā, aktieri mācās dziesmas, pat vingrinās uz mākslīgā ledus un tiek ierakstīta arī mūzika.

Nacionālajā teātrī iestudē izrādi "Sudraba slidas" pēc rakstnieces Mērijas Meipsas-Dodžas darba motīviem. Tas ir viens no pazīstamākajiem Ziemassvētku stāstiem, kas aizved uz 19.gadsimta Holandi piedzīvojumos ar mazo Grēteli un viņas brāli Hansu. Komponists Raimonds Pauls raksta mūziku izrādei un Latvijas radio studijā jau norit ierakstu darbi.Pauls uzskata, ka teātris izdarījis pareizo izvēli, šogad tradicionāla koncerta vietā veidojot īstu muzikālu izrādi. Tāpat šis ir pirmais lielais pārbaudījums jaunajam Radio flīģelim norādīja komponists. Režisors Edmunds Freibergs stāsta, ka tas ir sirsnīgs stāsts par kādu nabadzīgu ģimeni, kuru apmeklē ziemassvētku brīnums. Izrāde 'Sudraba slidas' būšot tehniski ļoti sarežģīta, bet Freibergs sacīja, ka tā varētu kļūt par tradicionālu izrādi ziemassvētkos līdzīgi kā 'Skroderdienas Silmačos' Jāņu laikā. Hansa un Grēteles lomās iejutīsies Ainārs Ančevskis un Sanita Pušpure, un pirmizrāde Nacionālajā teātrī gaidāma 8. decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti