Mākslinieks Krišjānis Elviks atklās personālizstādi «Starpbrīdis/Intermission»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ģertrūdes ielas teātrī 6. novembrī durvis vērs scenogrāfa un vizuālā mākslinieka Krišjāņa Elvika personālizstāde “Starpbrīdis/Intermission”, kurā autors pievērsies esības tēmai un jēdziena “starp” izpētei, paziņojumā medijiem informē izstādes kuratore Auguste Petre.

“Starpstāvoklis ir apziņa par to, kas jau ir bijis un kas vēl tikai būs - saskarsmē ar reālo, fizisko vidi tas izpaužas kā pauze jeb starpbrīdis, taču raugoties uz starpstāvokli no personiskās pieredzes, var rasties asociācijas ar apātisku "autsaiderismu".

Pārprastā piederības sajūta stāsta par izvēlēm, kuras mums katram jāveic ik dienu, un par izvēlēm, kuras nereti noved pie atrašanās starpstāvoklī,” teikts izstādes aprakstā.  

Izstādē iekļauta mākslinieka gleznu sērija “Stranger Would You Like to Stay with Me Tonight?”, kura speciāli veidotajā scenogrāfijā transformēsies, kļūstot par “site-specific” jeb īpaši vietai pielāgotu instalāciju un ļaujot skatītājiem iegūt pilnīgi jaunu telpas un vizuālās mākslas pieredzi, paziņojumā sola organizatori.

Gleznu sērija “Stranger Would You Like to Stay with Me Tonight?” tapusi, iedvesmojoties no “Calvin Klein” vīriešu apakšveļas, kas ražota Ēģiptē un sastāv no simtprocentīga poliestera, un tās radīšanā mākslinieks ir izmantojis dažādus tekstilmateriālus, tos sintezējot ar glezniecību.

Izstādes atklāšanā notiks arī performance “Starp mums kaut kas ir”, kurā piedalīsies vogue dejotājs un deju pasniedzējs Ivo Krieviņš un modele Kristiāna Bērziņa.

Mākslinieks Krišjānis Elviks 2019. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļu. 2017. gadā kļuvis par Ināras Teterevas stipendiātu mākslā, savukārt 2019. gadā ieguvis SEB stipendiju glezniecībā. Mākslinieks veidojis scenogrāfijas vairākām izrādēm un mākslas notikumiem, piedalījies vairākās grupu izstādēs, tostarp bijis viens no Latvijas delegācijas pārstāvjiem starptautiskajā laikmetīgās mākslas biennālē “Eiropas jaunrade”. 2017. gadā viņš sarīkojis personālizstādi “Cuntemporary”.

Izstāde “Starpbrīdis/Intermission” būs skatāma Ģertrūdes ielas teātrī no 6. novembra līdz 6. decembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti