Kultūras ziņas

Velnišķīgs ceļojums Latvijas mākslas vēsturē

Kultūras ziņas

Senās mūzikas koncerti Rīgā un Rundālē

Bramberga lielās formas darbi "Liepājas dzintarā"

Mākslinieka Bramberga lielās formas darbi apskatāmi «Liepājas dzintarā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Liepājas koncertzālē “'Lielais dzintars” 11.jūlijā atklāta divkārtējā Purvīša balvas nominanta Kaspara Teodora Bramberga lielformāta darbu izstāde “Plūstamība”. Mākslinieks, kurš darba procesā dzenas pēc galējas aizrautības un laimes izjūtas, ir starptautiski novērtēts. Viņa darbi atrodas privātkolekcijās vairākās Eiropas valstīs, kā arī Taiti un Martinikā.

Kaspars Teodors Brambergs ir Latvijas Mākslas akadēmijas absolvents, divkārtējs Purvīša balvas nominants, kura darbi parādīti un atrodas privātkolekcijās vairākās Eiropas un Pasaules valstīs. Taču, viena no viņa visunikālākajām pazīmēm ir eksperimenti ar gleznošanas materiāliem. Ja bieži mākslinieki glezno ar eļļas, guaša un akrila krāsām, Brambergs par saviem darba materiāliem izvēlējies granti, jūras smiltis un marmora frakcijas.

“Tas nemaz nav viegli ar tiem strādāt, tos apvaldīt, bet, tiklīdz to ir izdevies izdarīt, izkost tā efektīvāko stāvokli, kas noderētu kompozīcijā vai domas izteikšanā, tad jau var sāk meklēt ko jaunu,” pastāstīja mākslinieks.

Brambergs norādīja, ka visas viņa jaunākās izstādes ir jāskata kā vienots stāsts – ja izstāde “Dynamis”, kuras atklāšana notika Peldošajā mākslas centrā “Noass”, runāja par haotisku eksploziju, tad “The Flow” jeb “Plūstamība” stāsta par daudz mierīgākām sajūtām, izmantojot tos pašus izteiksmes līdzekļus. Brambergs atzina, ka veidot salīdzinoši mierīgākus darbus pēc haosa bija liels māksliniecisks izaicinājums.

“Jo lielāks ir radošais izaicinājums – nu, katrs cilvēks ar to ir sastapies –, jo lielāka ir cilvēka profesionalitāte – tātad izaicinājuma un profesionalitātes attiecības –, jo lielāks kaifs no procesa, jo interesantākas lietas sanāk. Tajā brīdī tu nonāc tādā kā “flow” stāvoklī, kad vienkārši bliez uz priekšu, un process ir fantastisks.”

Izstāde bez maksas koncertzālē “Lielais dzintars” būs apskatāma līdz septembra sākumam. Tikmēr Brambergs paralēli atklājis  izstādi “Relax”, kas  būtībā kalpo kā “Dynamis” un “Plūstamības” iesāktā stāsta trešā daļa. Tur no gleznu formāta gandrīz pilnībā pāriets uz objektu pasauli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti