Kultūras ziņas

Zināmi konkursa "Latvijas kods" uzvarētāji

Kultūras ziņas

Vai bērnu periodikai ir nākotne?

LMA "Studentu dienasgrāmatas" Dubultu stacijā

Mākslas stacijā «Dubulti» skatāma izstāde «Studentu dienasgrāmatas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mākslas stacijā "Dubulti" piektdienm, 11.martā, tiek atklāta laikmetīgās mākslas (LMA) izstāde "Studentu dienasgrāmatas", kurā piedalās 15 Latvijas Mākslas akadēmijā vēl studējoši gleznotāji.

14 mākslinieces un viens mākslinieks veido spilgtu un košu iespaidu par jaunākās, vēl sabiedrībai nezināmās radošās paaudzes centieniem sevi izpaust.

"Mēs ņēmām no otrā līdz ceturtajam kursam studentus, tas ir bakalaura līmenī, lai viņi saprastu, ko nozīmē darbs ar īstu kuratoru, kas šajā gadījumā ir Inga Šteimane - manā izpratnē viena no labākajām Latvijas kuratorēm. Ko nozīmē veidot izstādi un kā students jeb topošais mākslinieks izskatās, izņemts no akadēmiskās vides," par pieredzes iegūšanu stāsta LMA glezniecības katedras pedagogs Kaspars Zariņš.

Pēc akadēmijas beigšanas mākslas pasaulē iestājas citi noteikumi, nekā mācību procesā. Atlasītie jaunieši esot kā pumpura stadijā, ar savu unikālu ievirzi. Atšķirīgās personības ne tikai uz audekla, bet arī dzīvē rada pārliecību par nākotnes mākslinieku paaudzes drošu un stabilu pozīciju.

"Mani fascinē tas, ka varam skatīties uz ļoti jauniem māksliniekiem, pirms viņi ir ieguvuši kādu institucionālu atzinību. Viņiem ir akadēmija un sava iztēle, kas ir māksla un ko ar to vajadzētu darīt, un tad nākam mēs un parādam šo neapstrādāto materiālu - institucionāli nenobružāto," norāda izstādes kuratore Inga Šteimane.

Idejai dot iespēju jaunajiem māksliniekiem rast izstāžu pieredzi ar jaunām tēmām būs turpinājums, iespējams, jau nākošgad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti