LMS rīko mākslas akciju «Nakts ar zaldātu» Zvārtavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

31.oktobrī Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) aicina viesus uz tās īpašumā esošo Zvārtavas pili Apes novadā, lai gūtu Visu svēto dienas priekšvakara jeb Helovīna noskaņu. Noslēpumaini radošā gaisotnē notiks mākslas akcija „Nakts ar zaldātu”.

Kā jeb­ku­ra, arī Zvārtavas pils nav bez sa­va pa­stā­vī­gā ie­mīt­nie­ka – spo­ka – zaldāta, kurš pats sevi nejauši sašāvis un turpat pilī arī miris. No tā lai­ka ne­lai­mī­gais zaldāts jo­pro­jām mi­ti­nās ša­jā vie­tā, brīžiem spēlē klavieres un biedē apmeklētājus. Ar īpašu Helovīna atlaidi LMS piedāvā nakti pavadīt pils telpās, lai ar šo pastāvīgo iemītnieku, iespējams, satiktos klātienē.

No plkst. 18 līdz 21 apmeklētājiem būs iespēja iepazīt pili, klausīties stāstos par tās vēsturi un apskatīt pils telpās izstādītās ekspozīcijas. Pašreiz pilī apskatāma fotogrāfa Roberta Auziņa personālizstāde „Muižu klātbūtne”, tāpat arī Lat­vi­jā lie­lā­kā por­ce­lā­na vā­žu ko­lek­ci­ja, kas ir unikāla parādība Ziemeļlatvijas kultūrvidē un mākslā.

Pils telpās eksponēta arī daļa no Latvijas Mākslinieku savienības muzeja kolekcijas. Kā spil­gti ak­cen­ti pils priekš­tel­pu un arī lielo zā­li ro­tā go­be­lē­ni (Egils Rozenbergs, Kristīne Pasternaka, Aina Muze, Elīza Atāre u.c.) un Mai­jas Ta­ba­kas glez­nas ekspozīcijā “Spītniece pilī”.  Savukārt tēlniecības ekspozīcija „Laikabiedra portrets” rāda, ka 20.gadsimta 70.-80.gados mākslinieki bija atraisīti domāšanā un, atklājot arvien jaunus izteiksmes veidus, ir vēlējušies parādīt visdažādākās personības un tēlus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti