Liepājas muzejā būs skatāma plenēra «Liepājas marīna ‘19» labāko darbu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 22. maija līdz 21. jūnijam Liepājas muzejā būs skatāma 24. Starptautiskā zīmētāju un gleznotāju plenēra “Liepājas marīna ‘19” labāko darbu izstāde, medijus informē muzeja pārstāvji.

Pagājušajā gadā Aivara un Ingas Kleinu organizētajā plenērā piedalījās 28 mākslinieki no Latvijas, Ukrainas, Polijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Izstādē apskatāmi 23 plenēra “Liepājas marīna ‘19” dalībnieku darbi.

Muzejā atzīmē, ka plenērs “Liepājas marīna” ir nozīmīgs Liepājas mākslas dzīves notikums, kas pulcē ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu māksliniekus uz radošu darbību Liepājas pilsētvidē.

Iespēja tikties ar plenēra dalībniekiem klātienē paredzēta 19. jūnijā pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Par plenēru “Liepājas marīna”

Nu jau tradicionāli Liepājas vasarās viena no ikgadējo Jūras svētku sadaļām ir gleznotāju un zīmētāju radītie un izstādītie mākslas darbi plenērā ”Liepājas marīna”. Nedēļas garumā liepājnieki un pilsētas viesi varēja vērot māksliniekus, kas gleznoja ostmalā, jūrmalā un vecpilsētā.

Pirmais plenērs ar devīzi “Liepājas marīna” norisinājās 2007. gadā, kad  tika ieviesta tradīcija rīkot atlasīto darbu izstādi Liepājas muzejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti