Kultūras ziņas

Daba un mode jaunākajā A. Vasiļjeva izstādē

Kultūras ziņas

Pērnavā gatavo starptautisku mākslas projektu

Stikla mākslas simpozijs Kuldīgā

Kuldīgā atklās stikla mākslas simpozijā tapušo darbu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jau pavisam drīz Kuldīgas pilsētvidē tiks atklāta stikla mākslas izstāde “Gaismas objekti”, kurā esošie darbi tapuši šonedēļ starptautiskā stikla mākslas simpozija “Eco Glass” laikā. Tajā piedalījās mākslinieki no sešām valstīm.  

Kuldīgā Piltenes ielas stikla mākslas namiņa pagalms pārvērties par radošu darbnīcu, kur jau reiz izmantots stikls – pudeles, burciņas, logi - pārtop jaunos mākslas darbos. Tāpēc starptautiskajam stikla mākslas simpozijam dots nosaukums “Eco Glass”.

 Stikla mākslinieks no Krievijas Igors Frolovs te ierīkojis arī nelielu krāsni, kurā stikls pārtop ar uguns palīdzību.

“Stikls, tas ir pats skaistākais materiāls pasaulē, tas cilvēkam ir kā visu materiālu kvintesence. Jāiepazīst visi citi materiāli - metāls, koks, ģipsis, māls - pirms pieskaries stiklam, pašam sarežģītākajam materiālam,” saka Frolovs.

Latvijas stikla mākslinieces, kuras apvienojušās biedrībā Pēda, “Eco Glass” simpozijos sākušas piedalīties pirms pāris gadiem Krievijā, bet Kuldīgā to sarīkoja pirmo reizi.  

“Man jau liekas, ka tā mūsu pilsēta Kuldīga ir pateicīga, jo šīs mājiņas, ieliņas, vide, ir ar savu auru,” turpina stikla māksliniece Iveta Brence.

Kopumā te darbojās 15 profesionāli gan stikla, gan citu nozaru mākslinieki no sešām valstīm, un katram ir sava iecere, kā ierasto sadzīves stiklu pārvērst gaismas objektos.

Dalībniece no Islandes Tora Bjorka Skrama atklāj, ka viņas ieceres ir veidot kalnus. “Islandē ir daudz kalnu, te es tos neredzu, toties te ir skaisti koki un ziedi.  Esmu tekstilmāksliniece, tāpēc šis ir liels izaicinājums,” saka Skrama. 

 Dalībniece no Zviedrijas Eja Tena Kate savukārt stāsta, ka viņa daudz strādā “pie virziena, kā tekstils iekļaujas stiklā, stikls tver gaismu, bet kas notiek, kad to ieliek audumā, kā saplūst abu materiālu kustība, kā apvienot šīs divas lietas”.

Nedēļas nogalē mākslinieki rīkos arī tematiskus vakarus, izstāde  būs apskatāma arī diennakts tumšajā laikā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti