Rīta Panorāma

Intervija ar Pēteri Putniņu

Rīta Panorāma

Latvijā lielākais pludmales festivāls Summer Sound, Liepājā 3. un 4. augustā

Izstāde "Mistērija.Rituālā māksla" skatāma līdz 28.08.Galerijā MuseumLV

Izstādes «Mistērija. Rituālā māksla» organizatori pasniedz «Grata» balvu vizuālajā mākslā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Izstādē “Mistērija. Rituālā māksla”, kas aplūkojama mākslas galerijā “MuseumLV”, tika pasniegta “Grata” balva vizuālajā mākslā. 

Ar šo projektu kultūras centrs “Grata”  sāk tradīciju – nodibinot savu balvu vizuālajā mākslā, rosināt māksliniekus piedalīties ikgadējā vasaras izstādē, kurā plašā spektrā pārstāvēta visdažādāko virzienu māksla – pārsteigums skatītājiem, iespēja vienkopus skatīt iemīļoto mākslinieku darbus.

Mākslinieki konkursā piedalās anonīmi, un katram darbam tiek piešķirts kārtas numurs, par kuru izstādes apmeklētāji tiek aicināti balsot. Par pirmo “Grata” balvas laureātu kļuva Ojārs Arvīds Feldbergs, publikas simpātiju balvu ieguva Ilze Laizāne ar darbu “Apburtais mežs”. 

“Mēs vēlējāmies radīt izstādi, kur kopā varētu sanākt gan mākslinieki, gan skatītāji, un vērot tās tendences, kas patlaban mākslā notiek. Patlaban nevis mākslīgi saliekot kopā, bet spontāni – mākslinieki paši izlemj, ko viņi vēlas parādīt. Mēs pievērsāmies mistērijai no viedokļa, ka Līgosvētki ir galvenā latviešu mistērija,” izstādes konceptu skaidro galerijas mākslinieciskā direktore Inga Jurova. 

Viņa norāda, ka, ilgi atrodoties blakus Laizānes darbam, tas sāk patikt aizvien vairāk. Šīs izstādes mērķis esot ikvienu, tostarp konceptuālo mākslu eksponēt tādā veidā, lai jebkurš cilvēks, kuru tas interesē, to saprastu. 

“Gribam visu veidu mākslu padarīt saprotamu, pieejamu, lai cilvēkam nebūtu šīs neērtības sajūtas, ka uz viņu mākslas darbi skatās no augšas, bet cilvēks jūtas sīks, nenozīmīgs un neizprotošs,” skaidro Jurova. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti