Izstādē Mākslas akadēmijā - laikmetīgās izpausmes stikla mākslā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 18. septembra līdz 9. oktobrim Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) pirmā stāva zālē būs aplūkojama konceptuāla stikla mākslas izstāde „Jaunās pieejas / New Approaches”. Izstāde sniedz ieskatu stikla mākslas dažādībā un tās laikmetīgajās izpausmēs

Visbiežāk par stikla mākslu domājam tradicionālā veidā – kā trauku, dekoratīvu priekšmetu vai vitrāžu darinājumiem no stikla. Arī pašu stiklu asociējam ar caurspīdīgu, cietu un plīstošu materiālu, lai gan stiklu var apzināti deformēt vai transformēt plastiskās formās, ar to var radīt telpu, gaismu vai viegli nojaušamu sajūtu par citām dimensijām.

Izstādes „Jaunās pieejas / New Approaches” mērķis ir popularizēt stikla mākslu, to atainojot no atšķirīgiem skatupunktiem, demonstrējot dažādas tehnikas, izteiksmes līdzekļus un stikla mākslas daudzpusīgo un bagātīgo iespēju lauku - stikls kā medijs skulpturāliem objektiem vai instalācijām, stikls kā elements, kas ataino gaismu un ēnu saspēli. „Jaunās pieejas / New Approaches” dalībnieku izaicinājums ir atklāt mākslinieka radošumu, spēlējoties ar dažādām plaknēm, dimensijām un izmantojot stiklu kā galveno savu izjūtu mediju. „Jaunās pieejas” koncepcija veidota kā pāreja no tradicionāliem priekšstatiem uz vēl neatklātām idejām par stiklu starptautiskā mākslas kontekstā.

Izstādē piedalās gan studenti – jaunie mākslinieki, gan pasniedzēji, kuri pārstāv LMA, Bratislavas Mākslas akadēmiju (Slovākija) un Tomasa Batas universitāti (Čehija).

Izstādē piedalās LMA mācībspēki un studenti: Inguna Audere, Ilze Dūdiņa, Inita Ēmane, Agnese Gedule, Vineta Groza, Viktors Jansons, Sintija Lasmane, Jānis Murovskis, Aleksejs Naumovs, Ineta Pudža, Bruno Strautiņš, Sandra Utāne un Anna Varnase; Bratislavas Mākslas akadēmijas mācībspēki un studenti: Peters Djurišs, Lucia Dreveniakova, Patriks Huts, Patriks Illo, Malgoržata Konečna, Marta Matejkova, Palo Maho, Štefans Nosko, Filips Plačko, Daria Popolitova un Aleksandra Stencela; Tomasa Batas universitātes pedagogi un studenti: Tereza Anderlova, Zdenka Fuskova, Matiašs Hruška, Jiri Liska, Mihaela Spružinova un Petrs Stanickis.

Izstādes kuratore – Vineta Groza. Izstādes scenogrāfijas autors – Viktors Jansons.Izstādes atklāšanā 17. septembrī plkst. 18 gaidīts ikviens interesents, bet dienu iepriekš, 16. septembrī, interesenti aicināti apmeklēt stikla māksliniekam Egonam Cēsniekam veltīto konferenci Mencendorfa namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti