Kultūras ziņas

Dziesmu un deju svētki pastmarkās

Kultūras ziņas

Double Faced Eels laiž klajā dziesmu "Atspulgs"

Latviešu tekstilmāksla "Gadsimta griezumā"

Izstādē «Gadsimta griezumā» skatāmi izcilākie darbi Latvijas tekstilmākslas vēsturē 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas Sv. Pētera baznīcā apskatāma Latvijas simtgadei veltīta tekstilmākslas izstāde "Gadsimta griezumā". Izstāde atskatās 100 gadus senā Latvijas tekstilmākslas vēsturē un izceļ izcilāko mākslinieku darbus. 

Izstādē aplūkojami gan vecmeistaru, gan nupat mākslas akadēmiju absolvējušu un pat vēl studējošu jauno mākslinieku darbi. Jauno tekstilnieku darbi izceļas ar mūsdienu tehnoloģiju lietojumu, arī ar laikmetīgu izpratni par formu un saturu. Tie ir elementi, kas veicina tekstilmākslas attīstību, pārveidošanos un tajos jūtama pasaules elpa. 

"Tekstilmāksla visu laiku atrodas attīstībā - arī šodien jaunie mākslinieki apgūst dažādas tehniskās iespējas laikmetīgā formā un saturā, tādējādi tekstilmāksla mainās, pārveidojas, bagātinās ar pasaules pieredzi. Izstādes apmeklētāji varēs pārliecināties, ka mūs katru apkārtējā vide un pasaules notikumi uzrunā un iespaido atšķirīgi. Izstāde sniedz iespēju vienkopus aplūkot darbus dažādos izteiksmes līdzekļos - gan iesaistot jaunas tehnoloģijas, gan radoši transformējot klasiskās tekstilmākslas tehnikas," izteikusies Tekstilmākslas asociācijas prezidente Aija Baumane.

Tekstilmākslas izstāde būs skatāma līdz 22. jūlijam. Tā tapusi sadarbībā ar Latvijas Tekstilmākslas asociāciju, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu un Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvaldi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti