Iznācis izstādei «Septiņas ceturtdienas» veltīts katalogs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

2012. gada nogalē Laikmetīgās mākslas centrā “kim?” norisinājās Mika Mitrēvica un Kristīnes Kursišas izstāde „Septiņas ceturtdienas”. Izstādes laikā skatītāji piedalījās izlozēs, tādējādi palīdzot izveidot sešas mainīgas ekspozīcijas, kas katra bija apskatāma sekojošajā ceturtdienā. Šī gada 20. martā notika izstādei veltīta izdevuma atvēršanas svētki. 

Katalogs „Septiņas ceturtdienas” ir mākslinieku Mika Mitrēvica un Kristīnes Kursišas dialogs ar fotogrāfijām, darbu tapšanas mirkļiem un izstādes darbu attēliem. Mākslinieki, kas pašu tapšanas procesu un tā stimulus atzīst par krietni interesantāku notikumu, nekā tapušās ekspozīcijas, ar izdevumu vēlas parādīt skatītājiem to izstādes daļu, kas līdz šim nav bijusi redzama.  

“Izstāde “Septiņas ceturtdienas” bija liels process, taču tās dokumentācija bija maz tverama, tādēļ grāmatā mēģinām ar gada distanci atskatīties uz to, kas īsti notika, un analizēt, kādēļ viss tika darīts,” stāsta Mitrēvics.

Ideja par kataloga veidošanu pieder Kristīnei Kursišai. Viņa vēlējusies atbildēt uz tiem jautājumiem, ko uzdevuši izstādes skatītāji, kā arī definēt idejas, kas motivējušas izstādes veidošanu. Izdevumā atstāts autentisks abu mākslinieku dialogs divās valodās, kā arī pieejams tulkojums angļu valodā.

2008. gadā Purvīša balvai nominētais mākslinieks Miks Mitrēvics darbojas fotomākslas, video un multimediju instalāciju jomā, starptautiskās mākslas izstādēs piedaloties kopš 2003. gada. Nu jau četrus gadus viņš dzīvo un strādā Beļģijā. Savukārt video, kino režijas un multimediju instalāciju māksliniece Kristīne Kursiša, kas kopš 2010. gada studē kino režiju Krievijā, Purvīša balvai nominēta 2011. gadā. Abi mākslinieki bieži vien sadarbojas, veidojot kopīgas izstādes. Pēdējā no tām „Let me google that for you” 2013. gada rudenī apceļoja Beļģijas mākslas galerijas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti