Rīta Panorāma

Intervija ar Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāju Kristiānu Godiņu

Rīta Panorāma

Krievijas triecienā sagrauta Harkivas universitāte

Galerijā Bazar’t skatāma Alises Mediņas izstāde

Izdzīvot mirkli. Galerijā «Bazar’t» skatāma gleznotājas Alises Mediņas izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Saules staru rotaļas uz tikko salijuša pilsētas bruģa, zaļojošu koku ieskauts malkas šķūnītis kādā Rīgas nostūrī – dažādas un krāsainas noskaņas un ikdienišķas ainas nu skatāmas gleznotājas Alises Mediņas izstādē "Gaidot pazīstamas sajūtas" galerijā "Bazar't".

Izstādē apkopoti mākslinieces darbi, kas tapuši pandēmijas laikā. Dažos redzamas viņai tik raksturīgās omulīgās pilsētas ainavas, citos – sadzīviski mirkļi, kopā ar ģimeni esot mājās.

"Tu vienkārši skrien pretī dzīvei, un tev nāk pretī tie motīvi – tas var būt vakars, tā var būt saule, kas uzmirdz pēc kāda mākoņa. Tie motīvi reti kad ir paredzami, bet tu viņus sastopi savā ikdienā. Nosaukums izstādei ir "Gaidot pazīstamas sajūtas", un man liekas, ka mēs arī dzīvojam tādās gaidās jau pēdējos divus gadus – kad beigsies tas, kad sāksies tas, kad būs labāk," skaidro māksliniece.

Šeit apskatāmie attēli ir tapuši uz audekla un izstaro prieku par dzīvi un glezniecību kā izteiksmes veidu. 

"Darbi ir tapuši, sākot no decembra, līdz pat Jāņiem, un tad tādā progresijā var redzēt to, kā pienāk pavasaris, vasara un saule aizvien stiprāk mūs silda. Bet droši vien tā mana galvenā tēma ir šī mirkļa izdzīvošana. Šis mirklis, kurā mēs varam dzīvot un atrast prieku," uzsver Mediņa.

Izstāde galerijā "Bazar’t" ir skatāma katru dienu vēl līdz 16. jūlijam. Turklāt blakus telpā līdz jūlija beigām skatāma arī latviešu mākslinieku kopizstāde "Lolojums".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti