Kultūras ziņas

Vēsture caur likteņiem

Kultūras ziņas

Aktrisei Rutai Birgerei - 90

Evolūcijas paradoksi gleznu izstādē

Evolūcijas paradoksi Andreja Kostromina gleznu izstādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Galerijā "Mākslas banka" atklāta intelektuālās glezniecības cienītājiem tuva mākslinieka Andreja Kostromina personālizstāde, kurā atdzīvojas evolūcijas paradoksi, dabas mīklas un mitoloģiskie tēli.

Londonā dzīvojošā Latvijas mākslinieka Andreja Kostromina izstāde "Xenotopija II" galerijā "Mākslas banka" savij mitoloģijas un teiku pasauli ar mūsdienu zinātnes izpratni par ģenētiku, fizikas likumiem vai Visuma rašanos un attīstību.

"Xsenotopija" ir izdomāts vārds, tapis no diviem grieķu vārdu savienojumiem - "xenos" (svešs) un "topos" (vieta). Sanāk, ka mākslinieks veido alternatīvu fantastisku Visumu, savu Visumu, kurā pastāv savi likumi, personāži, neparastas būtnes," stāsta mākslas vēsturniece Natālija Sujunšalijeva.

Šķiet, visos darbos mājo kāds mistisks un baiss noslēpums - noslēpumaina meitenīte, kura burkā savākusi visas pilsētas atslēgas, vai medicīnas studenti, kuri meklē sievietes dvēseli, vai stāsts par Aklo mīlestību un ziedošanos. Mākslinieks pie katra darba pielicis arī nelielu pastāstu - kā ceļazīmi skatītājiem uz darbu būtību.

Jautāts, kā darbus uztver Londonā, mākslinieks Andrejs Kostromins atzīst: "Es neesmu mēģinājis tur rādīt savus darbus, jo vizuāla ziņā tie ir saistīti ar Latviju. Man liekas, ka viņiem tas nebūtu saprotams. Tas ir saistīts ar Latvijas mākslu, jo esmu te piedzimis, mācījies un nevaru tikt vaļā no skolas ietekmes, bet mēģināšu."

Andreja Kostromina izstāde "Xenotopija II" galerijā "Mākslas banka" skatāma no 7. līdz 17.maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti