«Arsenālā» gaidāma līdz šim lielākā Vācijas laikmetīgās mākslas izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē "Arsenāls" top līdz šim vērienīgākā un apjomīgākā Vācijas mūsdienu vizuālās mākslas izstāde Latvijā. Laikmetīgās mākslas izstāde “Gara radinieki. Vācu māksla, pēdējais pusgadsimts” būs skatāma no šā gada 17. jūnija.

Izstāde, kurā tiks eksponēti 53 dažādu autoru darbi - kopumā 77 mākslas darbi, kas radīti periodā no 1960. gadu beigām līdz mūsdienām -, ir tapusi, apkopojot darbus no 45 dažādām kolekcijām: no Vācijas izstāžu zālēm un muzejiem, kā arī no vairāku mākslas kolekcionāru privātajām krājumiem Vācijā, Šveicē, ASV un Izraēlā. Izstādes vērienīgumu raksturo ne tikai darbu apjoms, bet arī izvēlēto mākslas darbu vērtība, kas kopumā pārsniedz 100 miljonus eiro.

Mākslas darbi uz Rīgu tiks atvesti jaunnedēļ, kad, piedaloties izstādes kuratoram, pasaulē pazīstamajam mākslas kritiķim un starptautisko izstāžu kuratoram Markam Gisbornam un LNMM izstādes kuratorei Astrīdai Rogulei ar komandu, tiks sākti izstādes ekspozīcijas iekārtošanas darbi izstāžu zālē "Arsenāls". Izstādes dizaina koncepciju ir veidojis Martins Vizbulis — viens no profesionālākajiem izstāžu iekārtotājiem Latvijā. Viņa uzdevums bija piemērot "Arsenāla" zāles daudzo lielformāta gleznu, fotogrāfiju un zīmējumu izvietošanai, instalāciju un video darbu instalēšanai saskaņā ar izstādes kuratora Marka Gisborna koncepciju — četri savstarpēji saistīti stāsti par vācu mākslas procesiem: Ekspresija, iztēle un subjektivitāte; Vēsture un naratīvs; Abstrakcija un koncepcija; Prezentācija un kritika.

Uz izstādes atklāšanu Rīgā ieradīsies vairāk nekā divdesmit mākslas darbu kolekcionāru, galeriju īpašnieku un muzeju speciālistu grupa no Vācijas, Itālijas un ASV. Izstādes atklāšanā un pirms tam notiekošajā preses konferencē piedalīsies arī vairāki izstādē eksponēto darbu autori, tostarp Sabīne Horniga, Alicja Kvade, Norberts Biskijs, Julians Rozefelts un Kristiane Mēbusa.

Vācijas mākslas muzeji, mākslas galerijas, privātkolekcionāri un paši mākslinieki, kas piekrita piedalīties izstādē ar saviem labākajiem darbiem, par izstādi izrādījuši lielu interesi. Eksponēto mākslas darbu autoru vidū ir tādas personības kā Georgs Bāzelics, Jozefs Boiss, Andreass Gurskis, Anzelms Kīfers, Zigmārs Polke, Gerhards Rihters, Villijs Zite.

Laikmetīgās mākslas izstāde “Gara radinieki. Vācu māksla, pēdējais pusgadsimts” būs atvērta no  17.jūnija līdz 21.augustam. Jūlijā izstādi apmeklēs Vācijas kultūras un mediju lietu ministre Monika Gritersa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti