Ar aktivitāšu programmu aicina uz izstādi «Mūsu mājas bija Zeme. Uzplaukums»

26. oktobrī, ceturtdien, izstādes "Mūsu mājas bija Zeme. Uzplaukums" apmeklētājiem būs iespēja piedalīties radošās rakstīšanas darbnīcās, pašiem radot jaunus tēlus izstādei un izspēlējot nākotnes scenārijus dažādos žanros. Tāpat ik stundu tiks organizētas izstādes apskates tūres, informēja izstādes rīkotāji.

Tikai vienu vakaru izstāde būs atvērta līdz vēlam vakaram, aicinot apmeklētājus radīt papildu tēlus izstādes centrālajiem tēliem – kentauriem, krabjiem un citiem fantastiskās pasaules iemītniekiem, kā arī izspēlēt kentauru pasaules nākotnes scenārijus dažādos literārajos žanros. Darbnīcas pl.18.30 un 19:30 vadīs izstādes izglītības programmas veidotāja, skolotāja Elizabete Pavlovska, kas pārstāv izstādes sadarbības partneri Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" izglītības iniciatīvu "Ziedoņa klase". Tāpat apaļās stundās jeb pl.18.00, 19.00 un 20.00 izstādes producente Elīna Vikmane apmeklētājus padziļināti iepazīstinās ar izstādes tapšanu un interpretācijas veidiem. Tikšanās laikā varēs uzzināt gan mākslas darba rašanās stāstu un mākslinieku ieceres nianses, gan par izstādes tapšanu, materiāliem un darba procesu.  

Izstāde ir Venēcijas biennāles Dānijas paviljona ekspozīcija, kas šogad pārradīta Rīgā. Mākslinieka Ufes Isoloto (Uffe Isolotto) un kuratora Jākoba Lilemozes (Jakob Lillemose) radītā hiperreālistiskā fantāzija, kurā saplūst vizuālās mākslas, kino, scenogrāfijas, dizaina un literatūras jomas, stāsta par cilvēces nākotni vizuāli krāšņā nezināmu augu un dabas elementu vidē ar atsaucēm uz Rīgas jūgendstila arhitektūru.

Izstādes apmeklētāja un fonda "Mākslai vajag telpu" līdzdibinātāja un valdes locekle Katrīna Jaunupe par izstādi teic: "Izstādē "Mūsu mājas bija Zeme. Uzplaukums" nevainojami saplūst intelektuāla dziļuma un emocionālas iesaistes aspekti, aicinot skatītājus iepazīt daudzjūtīgu, iztēles pilnu pasauli. Tās hiperreālistiskā māksla, daudzslāņainais stāstījums un atsauce gan uz pilsētu, kurā darbs skatāms, gan Dānijas vēsturi un tradīcijām, padara to par patiesi unikālu un aizraujošu pieredzi. Tā provocē pārdomas, sarunas un iztēli, šī izstāde piedāvā iespēju vizuāli satriecošā un emocionāli piesātinātā veidā iedziļināties sarežģītās identitātes, tehnoloģiju un dabas tēmās. Tas ir māksliniecisks ceļojums, kuru nedrīkst palaist garām."

Kultūras žurnāliste Eva Johansone par izstādi saka: "Izstāde izveidota draudzīgi ģimenēm ar bērniem – gan infrastruktūra, gan atsaucīgie darbinieki, kuri atbildēja uz jautājumiem: "Kādēļ kentaurei sarkana tikai viena acs?", "Kādēļ viņiem zili tērpi?", "Kur ir kosmosa krabīši?". Gaidīti bija visi."

Stāsta centrā ir kentauru ģimenes pasaule, kuru raksturo gan dramatiski, gan dīvaini dabas procesi. Tie radikāli mainījuši dzīves un izdzīvošanas apstākļus – lūkojoties nākotnē un iekļaujot elementus no pagātnes. Izstāde ilustrē neskaidro šodienu, kurā cilvēki laipo starp bioloģiju un tehnoloģijām, dabas katastrofām un mīlestību pret planētu.

Ieeja izstādē ir bez maksas.

Norises vieta: Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonda izstāžu zāle, "New Hanza Biroji", Mihaila Tāla 1 (blakus "Hanzas peronam").

Izstāde būs iekļauta "Rīga Last Thursdays" (RLT, Rīgas pēdējās ceturtdienas) notikumu klāstā un būs pieejama apskatei līdz pulksten 22.00.

RLT ir kultūras pasākums, kas notiek katra mēneša pēdējā ceturtdienā, kad laikmetīgās mākslas galerijas Rīgā ir atvērtas līdz pulksten 22.00, piedāvājot iespēju iepazīt Rīgas māksliniecisko pusi tieši pēc darba beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti