LNB dāvinājumā saņem unikālu grāmatu no Krievijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Par godu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai 5.maijā viena no vecākajām privātajām izdevniecībām Krievijā "Terra Fantastica" dāvinās Latvijas Nacionālajai bibliotēkai (LNB) unikālu grāmatu - rakstnieku Arkādija un Borisa Strugacku kopotos rakstus vienā sējumā.

Izdevumā iekļauts paaudžu pasaules skatījums. Grāmatas iesējums ir roku darbs. Tas ir darināts no diviem ādas veidiem ar īpašu iespiešanas tehniku.

"Ir tiešām gandarījums, ka Nacionālās bibliotēkas un kopumā arī Latvijas valsts kultūras krājums atkal tiek papildināts ar vērtīgu literatūru," par dāvinājumu saka LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

"Šoreiz tie ir rakstnieku un arī brāļu Arkādija un Borisa Strugacka kopotie raksti. Strugacki kopā pievērsušies tādām tēmām kā daiļrade un apgaismība, arī personīgā brīvība. Savā ziņā šis dāvinājums ir ļoti simbolisks, jo to bibliotēkai pasniegs viena no vecākajām privātajām izdevniecībām Krievijā "Terra Fantastica", kuras pārstāvji pirmo pieredzi ir ieguvuši savulaik Latvijā," stāsta Augusts Zilberts.

Brāļi Arkādijs un Boriss Strugacki ir vieni no ievērojamākiem 20.gadsimta rakstniekiem Krievijā. Viņu grāmatas ir ietekmējušas vairākas mūsdienu pētnieku, inženieru un uzņēmēju paaudzes. Strugacku grāmatās ir aprakstīta personīgā brīvība, apgaismība un daiļrade. Brāļu Strugacku grāmatas 20.gadsimta otrā ceturkšņa paaudzei ir gaišās tehnoloģiskās nākotnes iemiesojums, kad planētas Zeme iedzīvotāji apgūst kosmosu, veic zinātniskos pētījumus un rada jauno laikmetīgu mākslu. Šajā nākotnē mīt cilvēki, kuru raksturs un dzīvesveids, pēc autoru domām, ir 20.gadsimta 60.gadu labāko personību iemiesojums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti