Latviski izdota sērijas «Laipni lūgti muzejā!» jaunākā grāmata «Botanicum»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Turpinot sēriju visu vecumu dabas mīļotājiem “Laipni lūgti muzejā!”, tikko nācis klajā Ketijas Skotas un Ketijas Vilisas darbs “Botanicum”, medijus informē Jāņa Rozes apgāda pārstāvji.

Grāmatas-muzeja ilustrācijās aplūkojama augu un sēņu kolekcija – sākot no mikroskopiska izmēra aļģēm līdz pat milzīgiem, astoņdesmit metru augstiem kokiem.

Kā noritējusi augu evolūcija un radusies to pārsteidzošā daudzveidība uz Zemes? Grāmatas izdevēji sola – ielūkojoties septiņās galerijās, var uzzināt daudz interesantu faktu par pirmajiem augiem, dažādiem kokiem un krūmiem, lakstaugiem, orhidejām, pat par augiem gaļēdājiem un augu pārsteidzošajām pielāgošanās spējām.

Ketija Vilisa 25 gadus ir nodarbojusies ar pētniecību un strādājusi par pasniedzēju Kembridžas un Oksfordas universitātēs. Pašlaik viņa ir Zinātnes departamenta vadītāja Kjū Karaliskajā botāniskajā dārzā, kā arī bioloģiskās daudzveidības kursa pasniedzēja Oksfordas Universitātē. “Botanicum” teksts tapis, konsultējoties ar Kjū botāniskā dārza augu un sēņu ekspertiem.

Keitija Skota ir ilustrējusi arī latviešu lasītājiem jau zināmo “Animalium”, kas daudzās valstīs iekļuvusi visvairāk pārdoto grāmatu skaitā un “The Sunday Times” topā atzīta par 2014. gada labāko grāmatu bērniem. Viņa ir studējusi ilustrāciju Braitonas Universitātē un par savu iedvesmas avotu min vācu dabaszinātnieka Ernsta Hekeļa sīki izstrādātos zīmējumus.

No angļu valodas tulkojusi Maija Brīvere.

Zinātniskais konsultants Māris Lielkalns.

Sērijā “Laipni lūgti muzejā” jau izdotas grāmatas “Anatomicum” un “Animalium”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti