Kultūras ziņas

Elitas Patmalnieces "Prieks no A līdz Z"

Kultūras ziņas

Pieminot Liliju Dzeni 85. dzimšanas dienā

Jāņa Baltvilka balvas pasniegšana

Lasījumos Rīgā pulcējas Jāņa Baltvilka balvas laureāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

24.jūlijā Rīgā, kad jau desmito reizi tiks pasniegta viņa vārdā nosauktā balva bērnu literatūrā un grāmatu mākslā, sapulcējušies vairāki Baltijas reģiona bērnu literatūras autori, kuri Baltvilka balvu saņēmuši iepriekšējos gados.

"Es nekaujos un nelamājos, bet, ja uz takas jūtu ienaidnieku blakus, tad izliekos par beigtu, lai nu sit vai zārkā, un veltu uzbrucējam sliktu smaku," dzeju lasa dzejniece Indra Brūvere-Daruliene.

Noskaņojoties balvu pasniegšanai 24.jūlija vakarā, lasījumos dienas pirmajā pusē vienojās visi iepriekšējo deviņu gadu Baltvilka balvu saņēmēji, viņu vidū arī līdz šim vienīgā atklātā šā gada laureāte. Rakstniece no Somijas Henrika Andersone saņems starptautisko Baltvilka balvu par pusaudžiem veltīto grāmatu "Emma Glorija un sarkanā ilgu grāmata".

"Lielākoties grāmatā stāstīts par mani pašu, kad man bija 14 vai 15 gadu. Bet daudz ko esmu pielāgojusi mūsdienu videi. Manuprāt, varone Emma ir daudz drosmīgāka, nekā es biju tajā vecumā. Pat, ja savas jūtas un attieksmes pusaudži tagad pauž "feisbukā", kā nebija manā laikā, tomēr pārdomu un pārdzīvojumu temati viņiem ir tieši tie paši, kas man 15 gadu vecumā," saka Henrika Andersone.

Atzinību guvis arī grāmatas tulkotājas  arī izcilais tulkotājas Mudītes Treimanes darbs. "Tas izpausmes daudzpusīgums, ko viņa ir ielikusi, tas daudziem var būt kā paraugs. Re, viņa tika galā, es arī tikšu. Mēs jau zinām, ka mums nebūt nav tik daudz grāmatu pusaudžiem un jauniešiem, kas būtu kā labs draugs vai palīgs grūtos brīžos," norāda Mudīte Treimane. 

Kā vēstījām, sagaidot Jāņa Baltvilka 70 gadu jubileju, izdevniecība "Liels un mazs" 24.jūlijā klajā laidusi jaunu Baltvilka grāmatu ar Anitas Paegles ilustrācijām "Kaķuzirņi un kurmjukārkli". Savukārt 25.jūlijā Kalnciema kvartālā Rīgā notiks Jāņa Baltvilka literatūras balvai un dzejnieka jubilejai veltīts koncerts „Meža dziesmas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti