Rīta Panorāma

Intervija ar Eiropas parlamenta deputāti Inesi Vaideri

Rīta Panorāma

Ceturto reizi Vecrīgā notiks "Riga Street Food" festivāls

Iznākusi grāmata "Sirds cilvēks" par kardioķirurgu Romanu Lāci

Klajā nākusi grāmata «Sirds cilvēks» par kardioķirurgu Romanu Lāci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izdota žurnālistes Lias Guļevskas grāmata “Romans Lācis. Sirds cilvēks” par Latvijas medicīnā nozīmīgo profesoru un kardioķirurgu, medijus informē Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pārstāvji. Grāmatu veido 15 stāsti, iekļaujot ne vien sarunas ar grāmatas varoni, bet arī pacientu teikto un zīmīgākās paša profesora runas un rakstus.

Romana Lāča vadītā komanda bija pirmā Latvijā, kas 2002. gadā veica sirds transplantāciju, viņš īstenojis vairāk nekā 5000 dažādu sirds operāciju, bijis ilggadējs Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centra vadītājs un gadiem skolojis topošos ārstus. Viņš ir arī veidojis RSU Absolventu asociāciju un bijis pirmais tās vadītājs.       

Ideja par Romanam Lācim veltītu grāmatu apgādam “Jumava” radusies jau pirms vairākiem gadiem, taču tikai pirms valsts simtgades profesors šim solim piekritis. Kā atzīst grāmatas autore, šis izdevums tapis gada garumā un stāsta par profesora sirds darbu, pārliecību un sapņiem.

“Ja ņemtu desmit ievērojamākos Latvijas mediķus, kuri ar savu devumu ienesuši ko jaunu arī vēsturiski, Romans noteikti būtu viņu vidū. Viņš pārstādījis sirdi ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērnam,”

grāmatā norāda profesors Aigars Pētersons, atsaucoties uz 2015. gadā pirmo Latvijā veikto sirds transplantāciju bērnam – tobrīd 10 gadus vecajai onkoloģijas pacientei Alisei.

Grāmatā “Romans Lācis. Sirds cilvēks” leģendārais profesors iepazīstams ne vien kā ārsta un jauno mediķu darbaudzinātājs, bet arī kā kolēģis, akadēmiskās vides pārstāvis un ģimenes cilvēks. Spilgtu tuvplāna portretējumu rada arī grāmatas autorei sniegtā iespēja būt klāt vienai no profesora Lāča veiktajām sirds operācijām. Izdevumu papildina arī virkne ilustrāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti