Izdota praktiskās teoloģijas monogrāfija «Lūk, cilvēks! Ecce homo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

12. aprīlī pulksten 19.00 Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā Torņakalnā notiks LU Teoloģijas fakultātes profesores Laimas Geikinas grāmatas "Lūk, cilvēks! Ecce homo" atvēršana, informēja fakultātes pārstāvji.

Profesores Laimas Geikinas monogrāfija "Lūk, cilvēks! Ecce homo" ir pirmā latviski izdotā grāmata praktiskās teoloģijas laukā pēc LU Teoloģijas fakultātes likvidēšanas 20. gadsimta 40. gados. Kā norādīja izdevēji, atsevišķās disciplīnas apakšnozarēs ir tikuši izdoti pētījumi arī līdz šim, bet tik daudzpusīgs pētījums veikts pirmo reizi.

Monogrāfija iezīmē praktiskās teoloģijas disciplīnas attīstību pēdējo 100 gadu laikā, kā arī raksturo aktuālo kontekstu un galvenās metodoloģiskās pieejas. Grāmatā apskatītais tēmu loks citu starpā aplūko tādas sabiedrībā aktuālas tēmas kā, piemēram, kristīgās kopienas pašidentitāte, laicīgās un reliģiskās varas attiecības, sievietes esme kristīgā kopienā.

Atvēršanā ar lasījumiem uzstāsies Guna Zariņa, Zanda Rubene, Vjačeslavs Kaščejevs, Juris Cālītis, Ivars Drulle un Ilze Jansone.

Laima Geikina ir latviešu profesore, pētniece, izglītības un teoloģijas eksperte, politiķe, Rīgas domes deputāte ("Par!/Progresīvie").

Monogrāfija tapusi pēcdoktorantūras projektā "Teoloģijas un prakses mijattiecības ilgtspējīgā starpkultūru un starpreliģiju dialogā".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti