Ielas kaķis Bobs, par kuru sarakstītas vairākas grāmatas, devies uz citiem medību laukiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sirsnīgais stāsts par ielas kaķi Bobu, kurš pilnībā izmainīja kāda Londonas ielu muzikanta dzīvi, iedvesmojis daudzus. Arī Latvijā izdota grāmata “Ielas kaķis, vārdā Bobs”. Jūnija vidū kaķis devies uz citiem medību laukiem.

Bobs bija ielas kaķis līdz brīdim, kad viņu adoptēja heroīna atkarīgs mūziķis Džeimss Bovens. Vīrieti kaķis iedvesmoja un, kā atzinis pats mūziķis, izglāba viņam dzīvību. Bovens sarakstīja grāmatu "Ielas kaķis, vārdā Bobs", kas kļuva slavena visā pasaulē. Drīz vien no ielas kaķa Bobs nokļuva uz sarkanā paklāja.

“Ziniet, es esmu ārkārtīgi pateicīgs šim mazajam draudziņam par visām iespējām, ko viņš man sniedzis. Viņš ir palīdzējis ļoti daudziem cilvēkiem,” atzīmēja Džeimss Bovens.

Kaķis Bobs un Džeimss Bovens
Kaķis Bobs un Džeimss Bovens

Pirmajai grāmatai sekoja vairākas citas – “Pasaule pēc Boba”, “Dāvana no Boba” un “Mazā Boba grāmata”. Kopumā četras grāmatas tika pārdotas vairāk nekā 8 miljonos eksemplāru 40 valodās. Pēc pirmās grāmatas motīviem tika uzņemta arī filma.

“Bobs mierīgi sēdēja uz mana pleca, kad apmeklēju Konventa dārzu. Viņš bija absolūti mierīgs atšķirībā no manis, viņam bija pieredze,” stāstīja aktieris Lūks Tredvejs.

Rudais kaķis Bobs šonedēļ atvadījies no dzīves 14 gadu vecumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti