Edvartam Virzam veltītā konferencē pirmoreiz visaptveroši izvērtēs rakstnieka devumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atzīmējot rakstnieka Edvarta Virzas 135 gadu jubileju, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļa rīko starptautisku zinātnisku konferenci “Ed. Virzam – 135: Nav māņi brīvība, bet kļūdīgs mērķis tavs”.

Konference notiks 18. oktobrī Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā un 19.oktobrī – LU Akadēmiskajā bibliotēkā, informēja LU Humanitāro zinātņu fakultātes profesore Ieva Kalniņa.

Šī būs pirmā konference, kas visaptveroši izvērtēs izcilā, padomju laikā pilnībā noklusētā rakstnieka Virzas devumu latviešu literatūrā un kultūrā. Konferencē piedalīsies Latvijā labi pazīstami zinātnieki no dažādām jomām, kā arī ārvalstu pētnieki, kas pievērsušies Virzas daiļradei un ietekmei.

Dokumenti

Virzam veltītās konferences programma

Lejuplādēt

1.41 MB

19.oktobrī pēc konferences notiks arī E. Virzas Kopotu rakstu atvēršana.

Edvarts (Edvards) Virza, īstajā vārdā Jēkabs Eduards Liekna, dzimis 1883.gada 27.decembrī (miris 1940.gada 1.martā). Teju visi skolēni zina Virzas poēmu “Straumēni”; Virza daudz rakstījis arī dzeju, atdzejojis no franču valodas, un viņa spalvai pieder arī publicistiski raksti par visdažādākajām tēmām, kā arī recenzijas, vēstīts latviešu literatūrai veltītajā vietnē “Literatūra.lv”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti