Trīs kultūras pieturpunkti šai nedēļai. Iesaka «Kilograms kultūras» žūrija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šīs vasaras blīvajā kultūras maršrutu piedāvājumā nedēļa pašā augusta viducī šķiet pieklusinātāka. Tomēr dažādu festivālu, pilsētas svētku un zaļumbaļļu virpulī, iespējams, tā arī palicis nenovērtēts Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles piedāvājums.  Kultūras maršruti nedēļai no 13. -18. augustam.

1. Rīgas mākslas biennāles baudīšana

Biennālē piedalās vairāk nekā 100 mākslinieku no visas pasaules, tostarp mūsējie: Andris Eglītis, Andrejs Strokins, Katrīna Neiburga, Ieva Epnere, Ēriks Apaļais un citi. Tad nu šonedēļ, kad lielais karstums sola noplakt, ir vērts ieplānot pastaigu pa Rīgas centru: bijusī LU Bioloģijas fakultāte A. Kronvalda bulvārī un bijusī mecenāta K. Morberga rezidence Z. A. Meierovica bulvārī, Andrejsala un bijusī fabrika “Boļševička ”Ganību dambī, Kim? Laikmetīgās mākslas centrs Sporta ielā un Mākslas centrs Zuzeum Lāčplēša ielā.

Tā var iepazīt videoinstalācijas, sienas gleznojumus, multimediālus projektus un reizē novērtēt pieminēto ēku arhitektonisko daudzveidību un pārmaiņas pilsētvidē.

Punktu šim ceļojumam var pielikt mākslas stacijā “Dubulti”, kur, ūdensgultā guļot, iespējams baudīt krāsas un smaržas. Nu jā, un no stacijas līdz pašai jūrai ir tikai 300 metru! 

2. Dienasgrāmata par jūras piekrasti 

Jūras tēmu turpinot, der ielasīties zvejnieka Otomāra Kalpiņa atmiņās, ko grāmatā “Sāļumā. Ragaciema jūras karaļa stāsts” sakārtojusi publiciste un zvejnieka radiniece Rudīte Kalpiņa.

Otomārs Kalpiņš rakstījis dienasgrāmatu, kurā daudz trāpīgu vērojumu par dzīvi tuvējos zvejniekciemos – Bigauņciemā, Lapmežciemā un Ragaciemā – pavisam nesenā pagātnē, arī zvejnieku kolhozu laikos.

Lasīšanai noteikti būs pievienotā vērtība - mūsu pašu garšīgās atmiņas par kolorītajām zivju sievām, kuras apciemoja vasarniekus, vai pašu braucieni pie zvejniekiem pēc svaigām renģēm un lucīšiem.

3. Pludmale un koncerti Liepājā

Nedēļas nogalē iesaku doties uz Kurzemi, lai pilnu krūti vēl izbaudītu Liepājas vasaru gan pludmalē, gan koncertzālē “Lielais dzintars”. 18. augustā tur skanēs Džuzepes Verdi "Rekviēms", ko izpildīs Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, solisti un Liepājas simfoniskais orķestris. Pie diriģenta pults būs maestro Gintars Rinkevičs. Liepājā ir vērts uzkavēties arī nākamajā nedēļā, lai dzirdētu Liepājas mežragu zelta skaņas un skaistākās operu ārijas Maijas Kovaļevskas sniegumā.           

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti