Tapis Latvijas dzimšanas dienai veltīts video sveiciens «Latvijai 96. Robežlīnijas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ieskandinot valsts svētku nedēļu, 96 pierobežā dzīvojoši cilvēki, sasaucoties un sadziedoties simboliski savienojuši Latvijas robežu. Sagaidot 18.novembri, kopīgā dziesmā videoklipā tiek dokumentēta Latvijas robeža un tai tuvumā dzīvojošie cilvēki. Atšķirīgas balsis, izloksnes un intonācijas atklāj dziesmas un Latvijas tautas spēku.

Video veidojusi producentu apvienība "Hansa Media" ar Latvijas Televīzijas, "Latvijas Valsts mežu", Valsts robežsardzes un "Latvijas dzelzceļa" atbalstu. Producentu apvienībai "Hansa Media" video apsveikuma veidošana Latvijai kļuvusi par tradīciju. Šis ir jau trešais gads, kad vēlīna rudens gaismā un noskaņā idejas īstentāji apceļo Latviju.

36 video epizodēs redzamie cilvēki stāv pie robežstabiņiem, kas izvietoti visapkārt mūsu zemei. Tie ir vizuāli dažādi un atrodas gan purvainos apvidos un ezeru vidū (bojas), gan tieši pie dzelzceļa un jūras. Tikai pēdējā epizode, kurā redzama dziesmas "Mīl katrs baltu maizes riku" oriģinālizpildītāja Ilga Reizniece, ir filmēta Latvijas ģeogrāfiskajā centrā.

"Domājot valstiski, šajā laikā svarīgi mums pašiem apzināties Latvijas ģeogrāfisko robežu. Daudzi no mums atpazīst mūsu valsts kontūru, ja tā attēlota grafiski, taču, cik daudzi no mums apzinās šo robežu dabā? Vai tāda maz pastāv? Vai tā ir kā zemē novilkta līnija? Šis video sveiciens ļauj palūkoties uz robežu dabā," norāda videoklipa režisors Jurģis Tūbelis.

"Video sveiciens ir ļoti personisks sveiciens mums visiem. Īpašs paldies tiem, kuri dzīvo pierobežā un uzdrošinājās dziedāt! Ceram, ka to novērtēsiet arī jūs un atbalsosiet sev svarīgākos dziesmas vārdus, sasaucoties visā Latvijā," teic idejas autore Eva Ikstena-Strapcāne.

Par to, kā tapa video sveiciens, plašāk var lasīt Evas Ikstenas-Strapcānes rakstā rubrikā "Ārpus ētera".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti