Tabakas fabrikā norisināsies ikgadējā starpdisciplinārā konference «ZinātMāksla II»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

21.maijā Tabakas fabrikā Rīgā no plkst. 9 līdz plkst. 19.30 norisināsies ikgadējā starpdisciplinārā studentu konference "ZinātMāksla II", kurā Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) studenti ne tikai iepazīstinās ar neparastiem un rosinošiem pētījumiem un atklājumiem, bet notiks arī dažādas mākslinieciskās performances, izstādes un radošās darbnīcas.

Kā norāda LKA pārstāvji, LKA būtība ir vienot māksliniecisku un zinātnisku darbību, tā izceļot  jauniešu dzīvesveida svarīgāko elementu - radošumu. Visas dienas garumā "ZinātMākslā II" norisināsies akadēmiski radošs konferences darbs piecās sesijās: "Brokastis ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri", "Vizuālās mākslas brančs", "Pusdienu piedāvājumā Latvijas Kultūras akadēmija", "Mūzu launags: literatūra, kino un mūzika" un "Vakariņas ar kultūru".

Pirmajā sesijā būs iespēja noklausīties Riharda Zaļupes un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) uzstāšanos, Goran Gora interpretēs komponista refleksijas, bet LKA maģistrante Agnese Treimane prezentēs LKA pētījumu par LNSO auditorijas izpēti.

"Vizuālās mākslas brančā" LKA studenti referēs par skaistuma kanonu, mākslīgās valodas "Solresol" pielietojumu tulkošanai krāsās, ielu mākslu. Latvijas Mākslas akadēmijas Funkcionālā dizaina maģistrantūras studenti stāstīs par projektu "Welcome on board", kas tika prezentēts no 14. līdz 19.aprīlim Milānā, starptautiskajā dizaina mesē "Salone del Mobile. Milano 2015".

Sekciju "Pusdienu piedāvājumā Latvijas Kultūras akadēmija" atklās docente Agnese Hermane, kura prezentēs Tabakas fabrikas kvartāla attīstības koncepciju "Starpdisciplinārs izglītības, kultūras un radošo industriju atbalsta centrs", kurā LKA ir nozīmīga loma - 2020.gadā LKA darbību turpinās tagadējās Tabakas fabrikas ēku kompleksā, paplašinot darbības funkcijas un nodrošinot studiju procesam piemērotākas telpas. Sekcijā tiks analizēti arī aptaujas par LKA tēlu rezultāti, prezentēta LKA jaunā mājaslapa un mārketinga koncepcija "Latvijas Kultūras akadēmija = izglītība + kultūra + dzīvesstils".

"Mūzu launagā: literatūra, kino un māksla" studenti referēs par tādām tēmām kā feminisms un mīts 21.gadsimta latviešu literatūrā, groteska dažādu laikmetu skatījumā, Normunda Naumaņa radošās darbības sākums un citām. LKA maģistrante Elvīra Bloma, kura paralēli studijām strādā Memoriālo muzeju apvienībā, stāstīs par pieredzi veidojot izstādi "Aspazija/Rainis: dumpiniece/humānists", kas Raiņa un Aspazijas jubilejas gada pasākumu ciklā bija skatāma Parīzē un drīzumā tiks izstādīta Krievijā.

Konferences noslēdzošajā sekcijā "Vakariņas ar kultūru" bakalaura studiju programmas studente Anna Niedola veiks kritisko organizācijas analīzi dejas apvienībai "Dejas anatomija", tāpat tiks vērtēta dzimtas konstruēšanas dinamika interneta vidē un meklētas jēdziena "kultūras patēriņš" interpretācijas iespējas.

Konferencē notiks arī grafiti mākslas meistarklase mākslinieka Alvja vadībā, apmeklētāji tiks cienāti ar safabricētu zupu, būs apskatāma Aijas Melbārdes fotoizstāde "Tabakas fabrika: zūdošais mūsu nākotnei", kā arī būs daudz un dažādi citi pārsteigumi.

LKA aicina ikvienu zinātnes un mākslas kontaktpunktu izgaismošanā ieinteresētos būt kopā ar mums Tabakas fabrikā - gaidīti tiek citu augstskolu studenti, kultūras un mākslas organizāciju pārstāvji, skolēni un citi interesenti.

Tradicionāli "ZinātMākslas" norisi atbalsta Latvijas Mākslas akadēmija un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti