Šogad foruma «TEDxRiga» vadmotīvs ir «Kopā» – atklāti pirmie runātāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

22. novembrī notiks jau astotais ideju forums “TEDxRiga”, kurā visas dienas garumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā savās idejās dalīsies vairāk nekā 20 pašmāju un ārzemju viesi. Izziņoti pirmie pasākuma runātāji – bērnu psihiatrs Ņikita Bezborodovs, uzņēmēja un piedzīvojumu meklētāja Olga Kotova, sabiedriskais aktīvists Jānis Erts, pārtikas inovatore un pasniedzēja Ilga Gedrovica un “zero waste” aktīviste Laura Arnicāne, paziņojumā medijiem informē organizatori.

Par “TEDxRiga 2019” vadmotīvu izvēlēts “Together” jeb “Kopā”.

“Šī gada “TEDxRiga” tēma vērš uzmanību uz to, ka kopībā mēs ne tikai esam vairāk un stiprāki. Īsteni spēcīgā kopībā ir arī cieņa pret dažādību un individualitāti, vairākuma atbildība pret mazākumu, veiksmes un ietekmes dalīšana ar tiem, kam nav tā veicies.

Un šādā kopībā mēs varam īstenot ko diženāku nekā to, ko varam cerēt sasniegt katrs individuāli.

Šis ir arī Baltijas ceļa 30. jubilejas gads — labs brīdis, lai palūkotos atpakaļ un apzinātos, kas ir īstena kopība un kāds ir tās spēks. Par to pasākumā atgādinās arī katrs no runātājiem, jo viņu pieredzes stāsti var stiprināt un iedvesmot ikvienu no mums,” paziņojumā uzsver “TEDxRiga” organizatoru komandas pārstāvis Pāvils Jurjāns.

Līdzās pirmajam zināmajam “TEDxRiga” runātājam – uzņēmējam Aleksandram Tonisonam (Aleksander Tonisson) no Igaunijas, kurš iespēju kāpt uz lielās skatuves ieguva, uzvarot konkursā “Stāstu medības”, izziņoti arī pirmie ideju foruma viesi.

Ņikita Bezborodovs ir bērnu psihiatrs un psihiatrijas pasniedzējs Rīgas Stradiņa universitātē.

Viņš ir viens no retajiem bērnu psihiatriem Latvijā un ikdienā strādā ar bērnu uzvedības un emocionālajiem jautājumiem.

Olga Kotova ir uzņēmēja ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi. Pēc veiksmīgas karjeras korporatīvajā vidē Olga izveidojusi savu uzņēmumu aviācijas nozarē un ir arī pasniedzēja Rīgas Biznesa skolā. Brīvajā laikā Olga kāpj kalnos, un viņa ir pirmā sieviete no Baltijas, kura uzkāpusi pasaules augstākajā virsotnē – Everestā.

Jānis Erts strādājis mārketinga nozarē, tostarp Latvijas Radio, kur 2014. gadā uzsācis labdarības maratonu ''Dod pieci!''. Jānis ir arī izglītības kustības “Iespējamā misija” stratēģiskais partneris un sabiedrības iniciatīvu platformas “Mana balss” līdzveidotājs. Šobrīd viņš ir atbalsta programmas “Plecs” stratēģiskais vadītājs.

Tā ir organizācija, kuras mērķis ir panākt, lai bērni vairs neaugtu bērnunamos, bet gan ģimenēs.

Ilga Gedrovica ir pētniece, kura pēta pārtiku, ko mēs ēdam, un to, ko, iespējams, ēdīsim nākotnē. Viņa ir Pārtikas tehnoloģijas katedras docente un vadošā pētniece Latvijas Lauksaimniecības universitātē, sadarbojas ar uzņēmējiem un ir piedalījusies daudzu inovatīvu pārtikas produktu radīšanā. Par savu ieguldījumu saņēmusi arī Latvijas Zinātņu akadēmijas balvu.

Laura Arnicāne ir blogere un lektore, kura jau vairākus gadus pēta veidus, kā ikdienā pielietot “zero waste” un minimālisma principus, lai mūsu resursi – nauda, laiks un enerģija, netiktu novirzīti lietām, kas mūs nedara laimīgus. Par saviem atklājumiem un mācībām viņa stāsta blogā un lekcijās, iedvesmojot cilvēkus mierīgākam, laimīgākam un zaļākam dzīvesveidam.

"TEDxRiga" savus runātājus atklāj pakāpeniski.

Ar programmu varēs iepazīties foruma mājaslapā, kur tiek publicēta informācija par runātājiem, soli pa solim atklājot pasākuma bagātīgo piedāvājumu.

Pasākuma oficiālās valodas būs angļu un latviešu, kā arī tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā.

KONTEKSTS:

"TED" kustības nacionālā mēroga ideju forums “TEDxRiga” ik gadu pulcē dažādu jomu profesionāļus no Latvijas un ārzemēm – zinātniekus, uzņēmējus, radošo industriju pārstāvjus un citus – izcilības, kuri dalās ar personīgiem un iedvesmojošiem stāstiem. Septiņu gadu laikā uz “TEDxRiga” skatuves kāpuši vairāk nekā 100 runātāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti