Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Reiru

Rīta Panorāma

Intervija ar grupu "How Town"

"Sensorijs" - izstāde ar jušanu, smaržošanu un izklaidi Mākslas stacijā "Dubulti"

«Sensorijs»: izstāde ar jušanu, smaržošanu un izklaidi Mākslas stacijā «Dubulti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mākslas stacija “Dubulti“ ir viena no astoņām vietām, kur notiek Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle ar nosaukumu “Viss bija mūžīgs, līdz kamēr pārstāja tāds būt”. Tās ietvaros apskatāma izstāde “Sensorijs”.

“Sensorijs” ir izstāde ar piedzīvojumu,  domāta visai ģimenei. Tā, piemēram, kā norāda mākslas zinātniece un Mākslas stacijas “Dubulti” vadītāja Inga Šteimane, mākslinieces Džordanas īpaši Dubultiem radītā milzu ūdensgulta šķietami atgādina “chill-out” istabu patīkamā Deivida Bovija noskaņā. Taču patiesībā, guļot ūdensgultā un vērojot skaistās videoprojekcijas, apmeklētājam ir jādomā par ekoloģiskām problēmām.

Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles galvenā kuratore Katerina Gregusa par biennāles galveno vadmotīvu uzskata lielo paātrinājumu pilsētās, par privātuma galu un postpatiesībām kā saziņas formu, arī par dažādajām krīzēm, kurās esam ierauti.

“Esam nodzīvojušies visos līmeņos, gan ekoloģiski, gan sociāli, gan saimnieciski līdz kaut kādam punktam, kur kaut kam ir jāmainās,” komentēja Šteimane.  

Berlīniete Marisa Benjamima ir izstrādājusi septiņu nedēļu krāsu diētu, atlasot ēdamus augus pēc krāsām, kas atbilst priekšstatiem par septiņām čakru krāsām. Māksliniece ekspozīcijā iekļāvusi ēdamos augus un piedāvā pat krāsaino ziedu receptes.

Mākslas stacijas otrais stāvs savukārt atvēlēts Berlīnes turku māksliniekam Bertam, kurš radījis dzintaraini oranžu istabu, kur var ieiet tikai bez apaviem. Šteimane uzsver, ka šī telpa faktiski apmeklētāju apstādina ikdienas skrējienā, liekot viņam zaudēt laika un telpas izjūtu.

Izstāde “Sensorijs” Mākslas stacijā “Dubulti” apskatāma līdz septembra beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti