Kultūras ziņas

Jura Strengas grāmatvedība

Kultūras ziņas

Iznāk Noras Ikstenas "Ūdens mirdzēšana"

Iedvesmo bibliotēkas pārmaiņām

Projekts «Iedvesmas bibliotēka» rosina bibliotēkas pārmaiņām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai iedrošinātu un atbalstītu Latvijas bibliotēkas uzlabot vidi un pakalpojumus, lai bibliotēkas kļūtu par laikmetīgām kultūrvietām un lai tās piedzīvotu pozitīvas, sen lolotas, bet iespēju trūkuma dēļ neīstenotas pārmaiņas, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība izsludinājusi jaunu projektu “Iedvesmas bibliotēka”. Būtībā tas ir ideju konkurss, kurā var piedalīties ikviena Latvijas bibliotēka, cerot uz atbalstu idejas īstenošanā.

Sākt projektu rosināja veiksmīgās vizuālās pārmaiņas Nacionālās bibliotēkas lasītavā bērniem. Pateicoties biedrības ziedotājiem un arhitektūras birojam “Gaiss”, lasītavu iekārtoja 2019. gadā. Kā atzīst Atbalsta biedrības vadītāja Karina Pētersone, šīs pārmaiņas iedvesmoja daudzas publiskās bibliotēkas: “Mūsu doma ir, lai bibliotēkas nāk pie mums ar savu ideju. Un mēs kopā ar bibliotēku un pašvaldību aicināsim ziedotājus īstenot idejas, kas būtu vai nu par pakalpojumu, dizaina vai arhitektūras uzlabojumu katrā bibliotēkā.

Mūsu cerība ir, ka, projektu realizējot, ieguvēji būtu tieši jaunieši, bērni, jo arī šī laika ierobežojumi visvairāk ciešanas ir radījuši tieši bērniem un jauniešiem.”

Plašāka informācija par “Iedvesmas bibliotēkas” projekta nolikumu rodama Atbalsta biedrības mājaslapā. Ideju vērtēšanas procesā biedrības pārstāvji iecerējuši piesaistīt dažādu jomu profesionāļus, dizainerus un arhitektus.

“Mūsu logotips un simbols šim projektam ir logs. Logs – tā ir gaisma, vairāk gaismas un pa logu arī var daudz vairāk saskatīt. Šīs idejas autors ir mākslinieks Artūrs Analts. Tas nebūs vienkārši datoru iepirkums vai vienkāršs lifts, vai vienkārši plaukti. Vides risinājumam ir jāpalīdz tikt pie kvalitatīva un jauna pakalpojuma,” skaidroja Pētersone.

Idejas “Iedvesmas bibliotēkai” aicina pieteikt līdz šī gada 31. augustam. Decembrī iecerēts paziņot projekta rezultātus, savukārt izvēlētās idejas, piesaistot ziedojumus, plānots īstenot nākamgad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti