Pasniegs Margaritas Stārastes balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Šogad Margaritas Stārastes balvas pasniegšanas komisija piešķīra divas medaļas. Tās sestdien pasniegs gleznotājam, tēlotājmākslas pasniedzējam un Latvijas bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas dibinātājam Jānim Anmanim un Latvijas Universitātes profesoram, Neklātienes matemātikas skolas vadītājam un Profesora Cipariņa kluba dibinātājam Agnim Andžānam, LR un LTV uzzināja nodibinājumā „Kārļa fonds”.

Margaritas Stārastes medaļa izveidota 2010. gadā un ik gadu tiek piešķirta mākslinieces un rakstnieces dzimšanas dienā – 2.februārī ar Kārļa fonda un Ziemupes Ziemassvētku vecīša biroja atbalstu. Medaļa ir pateicība par ieguldījumu bērnu cilvēcības un labestības veicināšanā, iesaistīšanos bērnu problēmu risināšanā, mecenātismu, aktīvu darbību bērnu labā.

Šogad leģendārā bērnu grāmatu autore un ilustratore svin 99. jubileju.

Iepriekšējos gados Margaritas Stārastes medaļa piešķirta aktrisei Katrīnei Pasternakai, ārstam prof. Arim Lācim, māksliniekam, dzejniekam un grāmatu izdevējam Jāzepam Osmanim, matemātiķim Jānim Mencim, mūziķim Mārtiņam Freimanim, aktrisei Verai Singajevskai, animācijas filmu režisorei Rozei Stiebrai, izdevējai Vijai Kilblokai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti