Pasniegs Autortiesību bezgalības balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība (AKKA/LAA) pirmdien jau 20. reizi 18 autoriem pasniegs „Autortiesību bezgalības balvas”.

Kopš 1999. gada šo balvu ik gadu saņem autori, kuru darbi iepriekšējā gadā izmantoti visvairāk un visdažādākajos veidos - publiski izpildīti, pārraidīti televīzijā, radio, publicēti, reproducēti mehāniskā ierakstā, kinofilmās, teātra izrādēs. Uzvarētājus izraugās nevis žūrija, bet autordarbu izmantojuma datorizēta uzskaite.

Ieva Kolmane
00:00 / 00:32
Lejuplādēt
AKKA/LAA pārstāve Ieva Kolmane Latvijas Radio teica, ka darbs dzīvo pastāvīgu un autoram nereti pat neuzminamu dzīvi. Dziesma var nonākt filmā, to var aranžēt, ierakstīt ārzemēs tulkojumā. No filmām šogad daudz bijusi pieprasīta "Ezera sonāte", kas nonākusi interneta platformās un televīzijā rādīta ne tikai Latvijā, bet arī Ēģiptē. Gadās, ka sākotnējais darbs atgriežas - tā noticis ar Raimonda Paula mūziku Pētera Pētersona izrādei "Man 30 gadu". Izrāde pirmoreiz iestudēta 1962. gadā, bet nu iestudēta atkārtoti Nacionālajā teātrī. Savukārt Noras Ikstenas romāns "Mātes piens" ir devies pasaulē neparasti daudzos tulkojumos.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti