Rīta Panorāma

Arhejs AMi un baktērija BaMi satiekas grāmatā "Pasaule mikrobu acīm"

Rīta Panorāma

"Air France-KLM" lidojumos sāk izmantot biodegvielu

Zoom intervija ar Latvijas muzeju biedrības valdes locekli Elīnu Vikmani

Muzeju dienā ar tiešsaistes diskusiju noslēgs programmu «Muzeji Latvijas ilgtspējīgai attīstībai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

18. maijā, Starptautiskajā muzeju dienā, ar tiešsaistes diskusiju noslēdzas izglītojoša pasākumu programma "Muzeji Latvijas ilgtspējīgai attīstībai".

Lai mazinātu nabadzību, novērstu badu, panāktu dzimumu līdztiesību, kvalitatīvu izglītību, Latvijas muzeji veselu gadu rīkoja šo izglītojošo pasākumu programmu. Ir izveidota rokasgrāmata, aizvadīti semināri un notikusi virkne citu aktivitāšu. Tādējādi muzeji centušies iesaistīties nozīmīgu problēmu risināšanā.

Zane Grīnvalde par muzeju lomu izglītībā
00:00 / 00:39
Lejuplādēt

Latvijas Muzeju biedrības pārstāve Zane Grīnvalde norāda, ka tieši muzeju apmeklētāji ir tie, kas vislabāk spēj izglītot sabiedrību: “Muzeji arī ir viena no tām iestādēm, kas var palīdzēt darīt, sasniegt mērķus, neapdraudot varbūt citus mērķus. Izglītošana, protams, ir viens no tiem, otrs ir kopienu uzrunāšana, iesaistīšana dažādos darbos. Dažādu sociālo grupu iesaistīšana, kultūras izzināšana, parādot, ka mēs visi esam svarīgi. Katra kultūra, katra tradīcija ir cieņpilna. Tās ir jāsargā, jānodod nākamajām paaudzēm. Sabiedrībai pašai ir jāsaprot, ka kultūras mantojums ir ļoti svarīgs un ka muzeji ne tikai sargā kultūras mantojumu, bet ar kultūras mantojumu arī izglīto.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti