Kultūras ziņas

Vārds Latvijas dizaineriem

Kultūras ziņas

Grupa "Zodiac" atkal uz skatuves

Jaunā kultūras ministre par nozares prioritātēm

Melbārdi apstiprina kultūras ministres amatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ceturtdien Saeima kultūras ministres amatā apstiprināja līdzšinējo Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Daci Melbārdi.

Melbārde amatā apstiprināta ar 61 deputāta balsi „par". Savukārt 29 deputāti balsojuši pret viņas kandidatūru šim postenim.

„Pret" balsoja Saeimas lielākā frakcija „Saskaņas centrs", kas jau iepriekš solīja, ka neatbalstīs viņu.

Deputāts Valērijs Agešins (SC) norādīja, ka Melbārde nav vēlējusies tikties ar SC: „Šai personai mūsu atbalsts nav vajadzīgs. Turklāt atbilstoši mūsu rīcībai esošajai informācijai, viņa gatavojās startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās. Mums nav vajadzības atbalstīt citu partiju kandidātus."

Savukārt premjers Tviterī pauda gandarījumu par jauno kultūras ministri:

Kā ziņots, pēc skaļajiem skandāliem ar Latvijas Nacionālās operas vadības nomaiņu premjers pieprasīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (NA) demisiju un aicināja Nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu.

Nacionālā apvienība gan nesteidzās ar kultūras ministra virzīšanu, norādot, ka sākumā jāpanāk vienošanās saistībā ar nākamā gada budžetu. Pēc tam, kad tas tika paveikts, premjers mudināja Nacionālo apvienību nekavēties ar jaunu ministru.

Jaunā kultūras ministre ieguvusi vēstures zinātņu bakalaura un sociālo zinātņu maģistra grādus Latvijas Universitāte, kā arī mākslas maģistra grādu Latvijas Kultūras akadēmijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti